• Головна
  • У Львові прооперували новонароджену дитину з рідкісною патологією, - ФОТО
12:11, 5 квітня 2021 р.
Надійне джерело

У Львові прооперували новонароджену дитину з рідкісною патологією, - ФОТО

У Львові медики прооперували новонароджену дівчину з рідкісною патологією носових ходів. 

Як повідомили у пресслужбі Дитячої лікарні на Орлика у Львові, лікарі діагностували у новонародженої дівчинки атрезію хоан (непрохідність носових ходів). Така патологія трапляється раз на 10 000 випадків. Зокрема, у дівчинки одразу після народження виникли труднощі із самостійним диханням, згодом рівень кисню у крові дитини почав різко падати. Лікарі перевели немовля на штучну вентиляцію легень. 

«Ми запідозрили запалення легень, яке одразу підтвердилося на рентгенографіі органів грудної клітки. Але, при відсмоктуванні слизу з носика, ми не змогли пройти носові ходи, що і наштовхнуло нас на думку про вроджену двобічну атрезію хоан, тобто непрохідність носових ходів. Це досить рідкісна патологія, приблизно 1 випадок на 10000 тисяч новонароджених, частіше у дівчаток», - пояснила дитяча лікарка-неонатолог Марія Шатанська. 

Така патологія вимагає ургентної операції, тому після проведеної комп’ютерної томографії лікарі почали готуватися до оперативного втручання для формування носових ходів. Під час оперативного втручання медики провели відновлення прохідності обох носових проходів, встановили дилятатори (розширювачі) для самостійного дихання дитинки без допоміжних апаратів. У лікарні повідомляють, що для дівчинки реабілітаційний період буде досить тривалим. 

Читайте також: На Львівщині стався вибух артснаряда: травмувався чоловік, - ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#операціїльвів #лікарняорликальвів #орликалікарня #новонародженадівчинка #новинильвів #новинильвова #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,67
39,74
EUR
42,67
42,74
PLN
9,83
9,86
Оголошення
live comments feed...