• Головна
  • Великдень 2022 у Львові: три прості та швидкі рецепти паски
18:11, 18 квітня 2022 р.
Надійне джерело

Великдень 2022 у Львові: три прості та швидкі рецепти паски

У неділю, 24 квітня, православні християни святкуватимуть Великдень. Жоден великодній стіл не обійдеться без смачної паски. Рецептів великоднього хліба є чимало, кожна господиня створює свій унікальний та неповторний шедевр. Для любителів домашньої паски журналістка 032.ua підготувала три прості рецепти.

Класичний рецепт Паски

Рецепт класичної паски

Інгредієнти:

  • яйця - 15 штук (2 білки для глазурі);
  • сухі дріжджі - 22 грами;
  • молоко - 500 мл;
  • просіяна мука - 2,5 кг;
  • цукор - 450 грамів;
  • сметана - 200 грамів;
  • розтоплене вершкове масло (тепле) - 400 грамів;
  • ванілін - 2 грами;
  • сіль - 1 чайна ложка;
  • цукрова пудра - 200 грамів;
  • лимонна кислота - 1 щіпка;
  • родзинки - за бажанням.

Приготування.

1. Спочатку потрібно закип’ятити молоко та дати йому час охолонути. Налийте тепле молоко у миску та додайте дріжджі. Далі необхідно додати декілька ложок муки, щоб тісто мало консистенцію сметани. Добре перемішайте та залиште отриману суміш у теплому місці на 20 хвилин. Тісто повинне двічі збільшитися у об’ємі.

Візьміть до уваги: якщо молоко, у яке ви додали дріжджі, буде надто гарячим, то паски не піднімуться.

2. Родзинки необхідно гарно промити та просушити. У окрему миску потрібно додати 13 яєць. Ще 2 яйця потрібно розбити та розділити жовтки з білками. Білки потрібно покласти окремо, а два жовтки додати до інших яєць. У миску додайте цукор та збивайте до появи білої піни. Далі у суміш додайте сіль, сметану та ванілін та гарно збийте (міксером). Після того додайте ще розтоплене вершкове масло.

3. Далі влийте яєчну суміш у тісто і акуратно та повільно змішуйте, додаючи туди муку. Далі додайте у тісто родзинки і гарно перемішайте. Поверхню стола посипте мукою та домішайте там тісто. Руки змастіть олією.

4. Готове тісто перекладіть у велику миску та накрийте рушником. Для того, щоб вона у 2,5 раза збільшилося у об’ємі його потрібно залишити у теплому місці на 60-80 хвилин.

5. Коли тісто підніметься, то сформуйте з нього кулю. А далі відривайте по шматочку та викладайте у приготовані формочки. Тіста повинно бути менше, ніж половина форми. Заготовки викладіть на деко та залиште у теплому місці на 20 хвилин. Духовку розігрійте до 180 градусів та печіть паски 30-40 хвилин.

Паска у мультиварці

Рецепт паски у мультиварці, Фото - з відкритого доступу

Рецепт паски у мультиварці, Фото - з відкритого доступу

Інгредієнти:

  • мука - 650 грамів;
  • сухофрукти - 100 - 150 грамів;
  • сіль - 1 щіпка;
  • ванілін - 1 щіпка;
  • сухі дріжджі - 12 грамів;
  • тепле молоко - 250 мл;
  • яйця (кімнатної температури) - 2 штуки;
  • розтоплене вершкове масло - 125 грамів;
  • олія - 6 столових ложок.

Приготування.

1. У чашу мультиварки налийте тепле молоко, до нього додайте 2-3 ложки цукру, дріжджі, кілька ложок муки та перемішайте. Готова суміш має бути схожою на консистенцію сметани. Поставте готове тісто у мультиварку на 30 хвилин. Воно має піднятися. Може також скористатися функцією “Йогурт” зі встановленою температурою 30-40 градусів.

2. У окремій мисці збийте яйця, цукор, ванілін та сіль. Потім додайте у тару тепле розтоплене вершкове масло і гарно перемішайте. Промиті та висушені сухофрукти додайте у масу та гарно перемішайте.

3. Коли тісто підійде додайте до нього суміш з яєць та сухофруктів. Мішаючи додавайте декілька ложок муки. Так потрібно замісити суміш з рештками муки. Змажте руки олією та ще раз ретельно вимішайте тісто. Залиште його у теплому місці ще на 30 хвилин.

4. Чашу мультиварки змажте олією та випікайте паску у режимі “Випічка” від 1 години до 2 годин.

Рецепт паски по-домашньому

Рецепт паски по-домашньому, Фото - з відкритого доступу

Рецепт паски по-домашньому, Фото - з відкритого доступу

Інгредієнти:

  • молоко (домашнє) – 1 л;
  • свіжі дріжджі – 100 грамів;
  • цукор – 2 склянки;
  • сіль – 1/4 чайної ложки;
  • ванільний цукор – 1 пачка (12 грамів);
  • олія (нерафінована)– 3 столові ложки;
  • розтоплене вершкове масло - 2 столові ложки;
  • жовтки – 2 штуки;
  • яйця (домашні)– 2 штуки;
  • мука – 1,25 кг;
  • сухофрукти - за бажанням.

Приготування.

1. Спочатку потрібно підігріти молоко до 35-40 градусів та розчинити у ньому свіжі (не сухі) дріжджі. Потім додайте туди цукор та ванільний цукор. Це все необхідно гарно перемішати у молоці, а потім додати щіпку солі. Надалі до суміші потрібно додати жовтки, яйця, олію та розтоплене вершкове масло.

2. У змішану суміш додаємо 3 склянки просіяної муки. Збиваємо суміш міксером 5-7 хвилин щоб утворилися бульбашки. Далі збиваємо тісто міксером, додаючи решту муки, а потім - вимішуємо руками. У готове тісто додаємо, за бажанням, сухофрукти. Далі ставимо тісто у тепле місце на 1,5 години. Після того, як воно збільшиться, його потрібно перемішати та залишити ще на 40-60 хвилин.

3. Готове тісто розкладаємо у форми та виставляємо їх на деко. Заготовки потрібно ще раз лишити у теплому місті на 40 хвилин. Коли паски підійдуть, то ставимо випікати їх у розігріту (200 градусів) духовку. Через 15-20 хвилин температуру потрібно зменшити до 170 градусів та випікати до готовності.

Читайте також: Великдень 2022: розклад богослужінь у римо-католицьких церквах Львова

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#рецептпаски #паскарецепти #паскапростірецепти #класичнийрецептпаски #католицькапаска2021 #паска2021 #новинильвів #новинильвова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,12
40,17
EUR
43,54
43,60
PLN
10,16
10,20
Оголошення
live comments feed...