• Головна
  • Боротьба з коронавірусом у Львові та підвищення пенсій: що зміниться для жителів у березні
17:45, 1 березня 2021 р.
Надійне джерело

Боротьба з коронавірусом у Львові та підвищення пенсій: що зміниться для жителів у березні

У березні в Україні очікуються зміни. Йдеться про підвищення пенсійної виплати, старт запису на вакцинацію в Україні та інше. Журналістка 032.ua пропонує ознайомитися зі змінами, які варто знати львів'янам. 

Підвищення пенсії із березня 

З 1 березня відбудеться підвищення пенсій на 11%. Очікується, що пенсійні виплати підвищать для восьми мільйонів людей. Мінімальний розмір підвищення встановили на рівні 100 грн. Збільшать також мінімальну пенсійну виплату  з 2100 грн до 2200 грн для пенсіонерів, які мають страховий стаж тривалістю: у жінки - 30 років, у чоловіка - 35 років.

У березні очікується підвищення пенсії

Стартував запис на вакцинацію від коронавірусу

Із 1 березня в Україні є можливість записатися на вакцинацію від коронавірусу. Електронни список очікування формують, щоб краще організувати процес щеплень. Це можна зробити через національний контакт-центр МОЗ (0 800 60 20 19), портал чи мобільний застосунок "Дія". Щеплення проводять безкоштовно та добровільно. 

Не потрібно записуватись, якщо ви є працівником сфери охорони здоров'я, освіти, соціальної сфери працівником чи мешканцем спеціалізованого закладу, військовослужбовцем, працівником критично важливих структур державної безпеки. Керівник установи має проінформувати вас про можливість та дати щеплення.

Зокрема, 24 лютого на Львівщину доставили 42 200 доз вакцини Oxford/AstraZeneca, якою планують вакцинувати 21 100 осіб (по дві дози на одну людину). Спочатку щеплення проводять медикам. У мобільній бригаді працюють лікарі, які пройшли навчання у Києві щодо щеплення цією вакциною.

Перше щеплення від коронавірусу у Львові

Літній час

Цього року Верховна рада вперше за тривалий час може відмовитися від ідеї з переведенням стрілки годинника на літній та зимовий час в Україні. Зазвичай на літній час жителі переходили в останню неділю березня, перевівши годинник на одну годину вперед (цього року перехід припадає на ніч з 27 на 28 число).

Перехід на літній час, Фото умовне: pinterest.com

Перехід на літній час, Фото умовне: pinterest.com

Запуск програми "Доступна іпотека 7%"

З березня запустили програму "Доступна іпотека 7%". Вона має надати можливість людям з відносно невисоким рівнем доходу отримувати житло в кредит з частковою компенсацію відсотків державою. Умови отримання:

  • предмет іпотеки – це квартири та індивідуальні житлові будинки (разом із земельною ділянкою) на первинному та вторинному ринку, введені в експлуатацію з 2018 року;
  • нормативна площа – 50 м2 для одного громадянина чи сім’ю з двох осіб, потім додатково 20 м2 на кожного наступного члена сім’ї;
  • загальна площа може перевищувати нормативну на 20%. Надлишок площі оплачує позичальник;
  • максимальна сума іпотеки становитиме 2 млн грн, а максимальна вартість предмета іпотеки – не більш як 2,5 млн грн;
  • за умовами програми Кредит можна буде отримати строком до 20 років, із мінімальним першим внеском 15% вартості предмету іпотеки;
  • максимальний розмір комісії за надання та обслуговування кредиту складає 0,5 від суми кредиту та додатково 0,5% річних за гарантії Фонду у випадку використання.

Безвіз між Україною та Гренадою

З 1 березня набула чинності угода про скасування візових вимог, яку підписали Кабінет Міністрів України та уряд Гренади (острівна держава у Карибському морі). Громадяни обох держав звільняються від необхідності оформлення візи для в’їзду, перебування, виїзду та прямування транзитом .

Водночас, протягом 180 днів загальний строк перебування на території чужої країни не повинен перевищувати 90 днів. Це стосується як однієї поїздки, так і сукупності кількох.

Безвіз між Україною та Гренадою

Читайте також: Львівський сирник: класичний рецепт культового десерту

Фото на головній умовне: smartnews.com.ua

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032.ua #нововведення #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,25
41,35
EUR
45,60
45,69
PLN
10,60
10,66
Оголошення
live comments feed...