• Головна
  • Львівський сирник: класичний рецепт культового десерту
20:17, 27 лютого 2021 р.
Надійне джерело

Львівський сирник: класичний рецепт культового десерту

Один із популярних десертів на Західній Україні - Львівський сирник. Пропонуємо дізнатися, як його приготувати самостійно. 

Сирник є легендарним десертом у Львові, який можна спробувати у багатьох кав'ярнях та ресторанах міста. Цей десерт досить ніжний та пухкий. Є різні варіанти його приготування, наразі розглянемо класичний рецепт. Його опублікувала у своєму кулінарному блозі жінка шеф-кухар Оксана Вознюк. Зазначила, що рецепт за переписами її мами, яка була справжньою львівською господинею. 

Інгредієнти

Щоб приготувати сирник потрібно: 1 кг 200 г кисломолочного сиру; 6 шт. курячих яєць; 200 г цукру; 40 г манки; 20 г кукурудзяного крохмалю; 40 г ванільного цукру; 120 г вершкового масла; 200 г вершків (30 %); 200 г кураги або родзинок та цедра одного лимону. 

Для тіста: 100 г цукру; 3 шт яйця; 225 г пшеничного борошна; 125 г вершкового масла; 40 г какао;

Шоколадна глазур, щоб прикрасити сирник: 100 г чорного шоколаду; 60 г вершкового масла; 20 г вершків. 

Приготування

Розпочинати потрібно із шоколадного тіста. Для цього варто просіяти борошно із какао. Масло перетерти з цукром та додати яйця. Замісити однорідне тісто, покласти у морозильну камеру. Його потрібно буде натерти на терці. 

Далі - сирна маса. Сир перетерти через сито або перемолоти на м'ясорубці. Масло перетерти із цукром та додавати по одному жовтку, поступово вводити сир і добре вимішати. До суміші додати крохмаль, ванільний цукор, манку, цедру, вершки, родзинки чи курагу (замочені попередньо), які варто обваляти у борошні. Збити білки та додати у сирну масу.

Форму застелити пергаментом, натерти заморожене тісто та зверху викласти сирну масу. Випікати потрібно впродовж двох годин (температура 150). У духовку  покласти ємність з водою. 

Для глазурі потрібно: на водяній бані розтопити шоколад, масло, вершки. Можна лише шоколад та масло (100/100). Постійно помішувати, поки маса не буде однорідною. 

Варто залишити сирник у духовці ще на годину, потім покласти у холодильник до повного вистигання (орієнтовно на 2 години). Взяти глазур і полити сирник. Десерт готовий до споживання. 

Сирник, Фото: lviv1256.com

Сирник, Фото: lviv1256.com

Читайте також: Від колишнього сміттєзвалища до місця для відпочинку: історія Парку культури у Львові, - ФОТО

Фото на головній: lviv1256.com

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032.ua #Львівський_сирник #рецепт #новини
Високі оцінки користувачів за Достовірність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,05
EUR
43,44
43,50
PLN
10,15
10,20
Оголошення
live comments feed...