• Головна
  • “Віддам в добрі руки”. У Львові господар собаки прив’язав її до стовпа і залишив записку, - ФОТО
12:47, 21 січня 2021 р.
Надійне джерело

“Віддам в добрі руки”. У Львові господар собаки прив’язав її до стовпа і залишив записку, - ФОТО

Небайдужі люди врятували Зірку, яку господар 19 січня залишив біля "Ашану" із запискою про прилаштування. Тепер волонтери шукають новий дім для собачки. 

На зупинці громадського транспорту біля “Ашану” на вулиці Стрийській власник собаки вирішив “прилаштувати” тварину, залишивши її прив’язаною на повідку до стовпа із запискою “Віддам в добрі руки”. Про історію порятунку Зірки на своїй сторінці у Facebook розповів волонтер та зоозахисник Ігор Сайко.

“Позавчора собака була прив'язана прямо до дверей під входом в Кінг Кросс. Ніхто, напевно з тисяч відвідувачів, не допоміг їй! Всі “поспішали” в магазин. Вчора вона виявилась прив'язаною на автобусній зупинці неподалік  “Ашану”, - розповів волонтер.

Зірка, Фото: Facebook/Ігор Сайко

Зірка, Фото: Facebook/Ігор Сайко

На щастя, знайшлася небайдужа людина, яка не змогла отак просто пройти повз покинуту Зірку.

“Зірка натрапила на першу людину у своєму житті - Віталя Агельярова, який не поїхав додому в Стрий, а залишився з нею і, не відходячи, почав шукати допомогу для неї”, - розповідає Ігор Сайко.

Наразі собачці шукають люблячий дім, Фото: Facebook/Ігор Сайко

Наразі собачці шукають люблячий дім, Фото: Facebook/Ігор Сайко

На стовпі, до якого була прив’язана собачка, була записка від господаря: “Віддам в добрі руки. Щеплена, навчена, не кусається, охороняє двір. Зірочка”.

“Відносно “не кусається", виявилось, що не зовсім так. Віталій, Оксана, Іван - покусані. Мене Зірка пошкодувала… Але собака у нас! До вечора вже трохи заспокоїлась. Не кидалась. Трохи підрикувала. Але вже акуратно з боку чи зі спини підходила нюхати, знайомитись”, - розповів Ігор Сайко.

Врятована небайдужими Зірка чекає на "всиновлення", Фото: Facebook/Ігор Сайко

Врятована небайдужими Зірка чекає на "всиновлення", Фото: Facebook/Ігор Сайко

При цьому у своєму дописі волонтер не взявся осуджувати колишніх господарів Зірки, а навпаки подякував, що “не вивезли кудись, не прив'язали в глибокому лісі, не шукали варіантів, як вбити”.

“Чесно, я не розумію тотальне заочне осуджування і прокльони чи заклики до совісті з вимогою таки залишити собі тварину до людей, які з певних причин вирішили розлучитись з нею. Обставини може бути дві. Або людина - безвідповідальний дурень. Тоді будь-які звернення до неї не мають абсолютно жодного змісту. Або ж людину змусили до цього якісь важливі серйозні обставини. Тоді також ні ці заклики, ні прокльони не допоможуть ситуації. Так чи інакше, у цих ситуаціях вашої підтримки і допомоги потребує лише одна істота! Тварина! А прокльонами на адресу ексгосподаря ви їй жодним чином не допомагаєте…”, - зазначив Ігор Сайко.

Читайте також: Ветеринар розповів, як львів’яни можуть допомогти вуличним тваринам у морози

Фото на головній: Facebook/Ігор Сайко 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #Львівщина #новини #032 #собаки #тварини #Ігор Сайко #захист тварин
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,70
39,78
EUR
42,65
42,75
PLN
9,86
9,91
Оголошення
live comments feed...