• Головна
  • У центрі Львова пропонують створити штучну річку: як це працюватиме, - ВІЗУАЛІЗАЦІЯ
18:09, 23 грудня 2020 р.
Надійне джерело

У центрі Львова пропонують створити штучну річку: як це працюватиме, - ВІЗУАЛІЗАЦІЯ

До будівництва Оперного театру на проспекті Свободи у Львові там протікала річка Полтва. Для того, щоб звести масштабну споруду, довелося закувати її в колектор під землею, але з тих пір львів’янам не вистачає водойми. Команда архітекторів із бюро Guess Line Architects створила візуальний проєкт, який міг би втілити мрії мешканців Львова про річку в центрі міста у реальність.

Як розповів у коментарі 032.ua архітектор Андрій Лесюк, проєкт передбачає облаштування штучної річки та громадського простору неподалік від Оперного театру. Таку атракцію можна гармонійно поєднати з нещодавно відкритим “сухим фонтаном”, вона створить комфортні умови для відпочинку львів’ян і гостей міста. Цей проєкт архітектурне бюро створило як свою візію розвитку Львова, але за приблизними попередніми підрахунками, його реалізація обійшлася б місту у понад 3 мільйони доларів США. Ідея може бути реалізована, хоч зараз і не зовсім на часі, з огляду на економічну та епідемічну ситуацію.

Візуалізація річки у центрі Львова, Guess Line Architects

Візуалізація річки у центрі Львова, Guess Line Architects

За словами Андрія Лесюка, річка буде штучною і не поєднаною зі справжньою Полтвою, яку почистити - дуже дорого та нерентабельно. Тож вирішили, що водойма працюватиме за принципом фонтану, де насоси перекачують воду і знову подають нагору. Окрім цього, річку можна обладнати автоматичною системою очищення.

Протяжність потічка становить близько 100 метрів, він завершується якраз перед новим “сухим фонтаном” і площею біля Оперного театру. Проєкт передбачає розширення простору довкола річки та збільшення озеленення, яке би відділяло громадське місце від дороги. Планують зберегти наявні дерева та додати ще зелених насаджень.

Архітектор зауважив, що такий атріум міг би бути атракцією не лише у теплу пору року, але й узимку. Бо крім симпатичної “набережної”, на місці річечки можна облаштувати ковзанку з тимчасовими перилами.

Андрій Лесюк додав, що для Львова нові водойми - це дуже важливо, бо за останні 300 років місто надто багато їх втратило. А наявність води забезпечує більш комфортне життя для містян. Окрім цього, такий проєкт акцентував би увагу на історії міста, крізь яке колись протікала річка просто неба.

Над проєктом водойми у центрі Львова працювало дев’ятеро архітекторів Guess Line Architects включно  з Андрієм Лесюком. Раніше команда презентувала своє бачення оглядового майданчика на телевежі у парку “Високий Замок”, у Львові реалізують їхні проєкти Меморіалу пам’яті Героїв Небесної Сотні на вул. Кривоноса та готелю на вулиці Дорошенка, 2.

Читайте також: Львів'янин показав, куди стікає вода з Сихова та чому річка Зубра брудна, - ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини Львова #львівські новини #архітектура #громадський простір #річка у центрі Львова #візуалізація
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,95
EUR
42,88
42,93
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...