• Головна
  • Львів'янин показав, куди стікає вода з Сихова та чому річка Зубра брудна, - ФОТО
15:07, 23 грудня 2020 р.
Надійне джерело

Львів'янин показав, куди стікає вода з Сихова та чому річка Зубра брудна, - ФОТО

"Дослідники Львова" знову показали наше місто з незвичного ракурсу. Цього разу Андрій Риштун з командою перевірив куди стікає дощова вода з усього Сихова та чому річка Зубра брудна.

Як передає 032.ua, свої думки з цього приводу та фото з колектора та річки львів'янин виклав у соцмережі. З його слів, між підземним колектором Зубри і південним Сиховом є великий перепад висоти, тож має бути ще один. Дослідники вирішили перевірити, куди ж стікає вода: перевірили вулицю Вернадського, де на старих картах позначено потічок, вулицю Освицьку, місток через річку Зубру, де й вирішив зупинитися та дослідити її методом половинного ділення.

"Спочатку я пішов на північ, проти течії річки, в сторону майбутнього озера на Сихові. Тут річка Зубра мило петляє поміж хатів, та на берегах купи сміття. Місцева мешканка, побачивши що я оглядаю річку, так і сказала: «Колись тут можна було жити. А зараз в дощ все розливається і затоплює хату!». Логічно, річище ж не чистять! На жаль, жодної бетонієвої труби з сторони тут Сихова не було. Зате був симпатичний та дуже чистий потічок, що тік майже коло маєтку Дубневича. Він впадав у річку Зубру та безслідно розчинявся в її муті", - зауважив Андрій Риштун.

Далі від містка львів'янин пішов за течією річки до її притоки від Стадіону, де також є два невеликих озера з порівняно чистою водою, яка теж впадає у Зубру. Неподалік біля будмайданчика - дорога з вапняку, яка привела до каналізації та місця зі запахом, яким лякають гостей Львова.

"По кольору і запаху було очевидно, що це не дощова вода. БІНГО! Подумав я! Ото зараз напишу пост, шо пів Сихова сере в Зубру і матиму мільйон лайків. Але потім я задумався… Якось воно заглибоко протікає. Зубра ж тече по поверхні. Напевно все таки ця труба йде в КНС що поруч. А ці люки тут потрібні бо є злиття двох колекторів. Піднявши неважку бетонну плиту я побачив ідеальне місце для лазурного джакузі! Під цим люком ховався великий квадратний басейн повністю наповнений водою", - розповів представник "Дослідників Львова".

Андрій Риштун заміряв глибину "джакузі" сухою гілкою - близько 1 метра. "Басейн" живиться від труби діаметром один метр, а та - йде зі сторони вулиці Вернадського, тобто з Сихова. Більша половина труби наповнена водою не у дощовий період, але при цьому застояна і замулена. Із іншого боку є ще одна аналогічна труба, яка вже непомітно впадає в річку Зубра.

"Величина, напрямок та кількість води в трубі співпадають з очікуваннями. Значить, це і є та сама притока в яку зливається дощова вода з усього південного Сихова. Назвати цю воду чистою язик не повертається. Значить і тут є несанкціоновані врізки. Правда, вони шкодять більше мешканцям села Зубра, ніж львів'янам. Бо за кілька метрів річка покидає межу міста. Що дійсно є важливим для львівян, так це наполовину замулений колектор Зубри. Якщо в сильний дощ ваша вулиця перетвориться на річку - то це не обов’язково забиті решітки дощопрймачів. Вони є на виду і тому їх показово чистять. Насправді причиною затоплення може бути підземний колектор річки Зубра. Бо зараз його пропускна здатність вдвічі менша від запроектованої. А Сихів ще й розрісся. От і затоплює!", - резюмував дослідник.

Читайте також: "ДослідникиЛьвова" показали наслідки ремонту вул. Шевченка з колектора під землею, - ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини Львова #львівські новини #Сихів #Зубра #каналізація #колектор #Дослідники Львова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...