• Головна
  • На Львівщині презентували виставку "Ковані хрести", - ФОТО
20:46, 20 грудня 2020 р.
Надійне джерело

На Львівщині презентували виставку "Ковані хрести", - ФОТО

Днями у музеї "Староскварявський іконостас XVI–XVIII століть" (філія Львівського музею історії релігії) відкрили виставку "Ковані хрести" мистецтвознавця, народного художника України Олега Боньковського.

Як розповіла 032.ua наукова співробітниця Львівського музею історії релігії Олена Малюга, Олег Боньковський - знаний в усій Україні професор ковальства. Він почав відроджувати мистецтво ковальства ще у 1970-х роках. Його роботи можна побачити в інтер'єрах Львова та інших міст, у приватних садибах та на виставках і фестивалях у Європі. Наприклад, панно "Орнаментальна музика Карпат" є частиною інтер’єру будинку мерії міста Іббзітц у Нижній Австрії.

Загалом у доробку Олега Боньковського є понад 130 робіт з художнього ковальства - це ковані брами, поручні, флюгери, люстри, рекламні вивіски, паркова пластика, які органічно вписалися в архітектурну забудову Львова, Острозького історико-архітектурного заповідника, міста Піттсбург (США), міста Іббзітц (Австрія).

Виставку "Ковані хрести" можна буде побачити у музеї "Староскварявський іконостас XVI–XVIII століть" до Великодня 2021 року.

Читайте також: "Органна мемарня": як львів'яни поширюють меми про музичних геніїв

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини Львова #львівські новини #культура #історія #ковальство #Львівщина #новини Львівщини #Жовківський район #Стара Скварява
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,25
41,35
EUR
45,60
45,69
PLN
10,60
10,66
Оголошення
live comments feed...