• Головна
  • Площу Липневу обладнають під паркування автомобілів, хоча є й противники
18:45, 2 квітня 2013 р.

Площу Липневу обладнають під паркування автомобілів, хоча є й противники

Днями відбулися громадські слухання щодо можливості встановлення фігури Пресвятої Богородиці Діви Марії на площі Липневій. Проте, вже є відповідне рішення Львівської міської ради про використання цієї площі для паркування транспортних засобів, яке має бути втілене у життя цього року.

 У квітні-травні минулого року на площі Липневій  було ліквідовано стихійну торгівлю. Тож, головним призначенням земельної ділянки площі стане організація зони паркування для автомобілів мешканців прилеглих територій та відвідувачів міського ринку. Таким чином, міська влада намагається розвантажити прилеглі вулиці від автомобілів, аби стихійне паркування набуло цивілізованого вигляду.

 

Тим часом, з’явилися й інші проекти використання площі, зокрема, для релігійних потреб. Ініціативна група з кількох місцевих мешканців запропонувала встановити на площі фігуру Матері Божої. Зокрема, одна з активісток, Нанулі Чепелик, розповіла про ескізи майбутньої фігури, що знаходяться у розробці в архітектора.

 

Втім, є й інша точка зору жителів площі. Пан Кульчицький висловив таку думку програмі «Без цензури»: «Після стихійного ринку площа Липнева не прибирається. Вона знищена. Тому, вважаю недоцільним встановлювати фігуру у місці, де ще не повністю ліквідована стихійна торгівля. До того ж, площа специфічна – тут зранку до вечора чути нецензурну лексику, вештаються алкоголіки і бомжі. Це блюзнірство. В першу чергу, необхідно облаштувати територію».

 «В цілому на громадському слуханні було присутні близько ста людей, – розповідає начальник відділу громадського партнерства міської ради Юрій Лукашевський, – більшість з них – мешканці площі Липневої або прилеглих вулиць. Також прийшли представники ринку «Привокзальний» і молоді люди з урбаністичного руху «lypneva.com».

 

Встановлення фігури Матінки Божої ініціювала мешканка площі Липневої Нанулі Чепелик. Проте, вона не мала жодних матеріалів щодо проекту цієї фігури. До обговорення впорядкування площі долучилися і адміністрація ринку «Привокзальний», і представники урбан-руху. Наприкінці засідання відбулося голосування на пропозицію встановлення фігури на площі Липневій. Більшість ідею не підтримали: за – 11 людей, проти – 63».

 Найпоширеніший аргумент таких підсумків голосування – негативна енергетика площі для розміщення духовних об’єктів на даній території. А також, зокрема, через відповідний контингент відвідувачів площі Липневої і ризик повернення до стихійної торгівлі».

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...