• Головна
  • Вози на дахах: як на Львівщині бешкетують на Андрія, - ФОТО
14:02, 13 грудня 2020 р.
Надійне джерело

Вози на дахах: як на Львівщині бешкетують на Андрія, - ФОТО

Традиційно у ніч на свято Андрія (13 грудня) молодь влаштовує різноманітні забави та бешкетує. На Львівщині не стали порушувати вікові традиції і приєдналися дотрималися обрядів. 

Так на фейсбук-сторінці "Солець - Пульс" опублікували фото місцевих бешкетувань. Невідомі затягнули на дах зупинки громадського транспорту дерев'яний туалет та воза. Автор жартівливо у дописі зазначив, що сталося це "поки коні дрімали" у селі Солець, Дрогобицького району. 

До "традиційних" святкувань приєдналися на Старосамбірщині. Як повідомили у фейсбук-спільноті "Голос Бескид", у селі Стара Сіль у ніч на Андрія підвода також опинилася на зупинці громадського транспорту. 

Довідково. Щороку народне християнське свято Андрія Первозваного (13 грудня) молодь влаштовує собі різноманітні веселощі. Традиційних обрядів є безліч, але найулюбленішими стали різноманітні бешкетування. Після вечорниць парубки робили чималі збитки. Серед найпоширеніших: виносили на городи січкарні, знімали ворота чи хвіртки й несли на подвір'я майбутніх наречених. Найбільшим бешкетом вважали витягти на дах хати сани або воза

Читайте також: Новорічний кошик 2021: скільки львів’янам коштуватиме святковий стіл, - ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#свято Андрія на Львівщині #Андрія на Львівщині #бешкетування на Андрія #традиції на Андрія Первозваного #новини Львів #новини Львівщини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...