• Головна
  • Яку країну обрати для здобуття Вищої освіти?
Новини компаній
17:40, 10 грудня 2020 р.

Яку країну обрати для здобуття Вищої освіти?

Новини компаній

Розпочався новий навчальний рік і для майбутніх випускників це саме той час, коли вже треба визначатися, де продовжувати свою освіту.

Якщо ви плануєте продовжити навчання за кордоном або хочете влаштувати дитину в один із зарубіжних ВНЗ, то ця стаття саме для вас.

Сьогодні, на жаль, стан української системи Вищої освіти залишає бажати кращого. Фінансування навіть найкращих ВНЗ країни знаходиться практично на нулі, його не завжди вистачає на покриття поточних потреб, не кажучи вже про модернізацію методичної та технічної бази.

У той же час, країни Євросоюзу, США та Канади з року в рік виділяють все більше коштів на розвиток освіти і окремих навчальних закладів.

Дані факти, а також невизначена економічна і політична ситуація в Україні все більше підштовхують наших співгромадян здобувати освіту за кордоном. За статистикою, більше 60 000 українців зараз вчиться за кордоном.

Давайте розберемося, які країни пропонують для громадян України найбільш привабливі умови для навчання і наскільки вони доступні.

Польща

Яку країну обрати для здобуття Вищої освіти?, фото-1

Польща є найпопулярнішою країною для отримання українцями вищої освіти. Причинами цього є територіальне розташування, близькість української та польської мови, що дозволяє легше адаптуватися в країні, а також фінансова доступність університетів Польщі. Вартість навчання в польських ВУЗах варіюється в середньому від 800 до 1000 євро за рік. Вартість проживання складає близько 200 дол. США/міс. Також великою перевагою тут є відносно проста процедура оформлення документів для вступу до навчального закладу і для отримання візи. Для навчання можна вибрати як польську, так і англійську мову. Випускникам польських ВУЗів надається можливість працювати у Польщі без дозволу на роботу, а постійний економічний зріст робить цю країну привабливою для майбутнього працевлаштування.

Чехія

Яку країну обрати для здобуття Вищої освіти?, фото-2

Чехія не менш цікава для навчання країна, але з інших причин. Тут можна отримати абсолютно безкоштовну освіту за умови навчання чеською мовою. Міжнародна консалтингова компанія «NOVAR» спільно з партнерами в Чехії, організовує піврічні та річні курси чеської мови при чеських ВУЗах, з перспективою подальшого вступу до університету на безоплатній основі. Як показує практика, для україномовних абітурієнтів не складає особливих труднощів вивчити, таку схожу на рідну, чеську мову. Також, як варіант, є можливість навчатися в престижних ВУЗах країни англійською мовою, рік навчання, при цьому, буде коштувати близько 2000-5000 Євро. Приємний бонус для вступу до університетів Чехії - це порівняно невисока вартість проживання в країні (250-300 Євро/міс), а також знижка для студентів на більшість послуг в 50%.

Німеччина

Яку країну обрати для здобуття Вищої освіти?, фото-3

Традиційно популярний для наших співвітчизників напрямок - це Німеччина. Тут є на вибір два варіанти університетів - державні і приватні. Найскладніше вступити до державного ВНЗ - спочатку необхідно пройти річні підготовчі курси Studienkolleg, на які також необхідно бути зарахованим на підставі конкурсу шкільних атестатів. По закінченню курсу для вступу до університету необхідно скласти іспити з німецької мови та з профільних предметів. Але найчастіше це того варто, тому що вартість за навчання компенсує витрачені зусилля - ця цифра становить всього 700 - 1200 євро в рік. Що ж стосується приватних університетів, то поступити в них набагато простіше, але за рік доведеться викласти від 8000 до 15000 євро. Однак, приватні ВНЗ практично завжди допомагають з практикою і працевлаштуванням. Витрати на проживання у Німеччині складають у середньому 700-800 Євро на місяць, при тому студентам дозволяється працювати 20 годин в тиждень і заробляти собі на проживання. В цілому, Німеччина пропонує хороші умови для отримання освіти, а також дозволяє легально залишатися в країні ще на 18 місяців після його закінчення для пошуку роботи.

Австрія

Яку країну обрати для здобуття Вищої освіти?, фото-4

Альтернативою Німеччині є Австрія, яка пропонує недороге навчання в своїх престижних державних ВУЗах німецькою мовою, вартістю у середньому 1490 Євро в рік і ті ж 18 місяців на пошуки роботи. Також, для поступлення в австрійські Університети необхідно пройти спеціалізовані курси з німецької мови, однак, вступити в австрійські ВНЗ набагато легше і при отриманні студентської візи набагато менше відмов. Міжнародна консалтингова компанія “NOVAR” спільно з партнерами з Австрії організовує підготовчі курси з німецької мови, а також необхідних профільних предметів.

Як у більшості країн Європи, в Австрії студентам дозволяється працювати після занять і, таким чином, покривати свої витрати на проживання.

Фахівці компанії ICC Novar з радістю допоможуть Вам з пошуком навчального закладу за вашими вимогами, і з оформленням документів для проходження піврічних або річних курсів німецької мови у Відні для подальшого поступлення в місцеві університети.

Італія, Іспанія, Франція

Яку країну обрати для здобуття Вищої освіти?, фото-5

Що стосується університетів Італії, Іспанії та Франції, в державних установах ціна за навчання може варіюватися від 1500 до 3000 євро, а ось у приватних це буде трохи дорожче - від 4000 євро в рік. В даних країнах освіта приватних ВНЗ, в цілому, вважається більш престижною, хоча і дипломи державних ВНЗ признаються в всьому світі. Навчання у державних Університетах Франції, Італії та Іспанії відбувається мовами даних країн, в приватних ВНЗ часто можна вчитися англійською мовою.

Якщо ви плануєте навчатися в державних або приватних Університетах Франції, Іспанії або Італії, компанія NOVAR допоможе обрати вам найкращий варіант підготовки та вступу в ВУЗи даних країн.

США та Канада

Яку країну обрати для здобуття Вищої освіти?, фото-6

Найпопулярнішими ВУЗами серед іноземних студентів вважаються навчальні заклади США і Канади. В основному - через гарний викладацький склад і великі перспективи щодо подальшого працевлаштування. Однак, і ціни на навчання стартують від 12000 доларів США в рік. Крім вартості самого навчання за кордоном, треба враховувати також витрати на проживання, яке варіюється від 800 до 1000 дол. США в залежності. Однак, як практично скрізь за кордоном, студентам в США та Канаді дозволяється працювати 20 годин на тиждень (а на канікулах – 40 годин в тиждень) і, таким чином, покривати свої поточні витрати. По закінченню навчання у США та Канаді можна отримати дозвіл на пошук роботи до 18 місяців.

Міжнародна консалтингова компанія «NOVAR» є представником в Україні більш як 90 іноземних ВУЗів із 17 країн світу. Спеціалісти компанії допоможуть вам визначитися з країною освіти, підібрати ВНЗ, відповідний вашим вимогам, оформити документи для вступу до навчального закладу і для отримання візи.

Докладніша інформація про можливості навчання за кордоном на сайті www.iccnovar.com

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,47
41,51
EUR
45,74
45,79
PLN
10,61
10,64
Оголошення
live comments feed...