• Головна
  • Із 1 січня соціальні послуги надаватимуть в об’єднаних громадах: подробиці
20:08, 9 грудня 2020 р.
Надійне джерело

Із 1 січня соціальні послуги надаватимуть в об’єднаних громадах: подробиці

Із 1 січня 2021 року соціальні послуги надаватимуть по-новому: тепер усі звернення прийматимуть представники об’єднаної територіальної громади та у цифровому форматі передаватимуть для ухвалення рішень до відповідних органів виконавчої влади.

Як повідомили у пресслужбі Львівської ОДА, у області є понад 500 тисяч осіб, які отримують соціальні виплати із Державного бюджету і їм продовжать надавати ці соцгарантії. Проте, з 1 січня у райдержадміністраціях документів для здійснення послуг не прийматимуть і важливо до того часу призначити відповідальних осіб або створити підрозділи у виконавчих оргнах.

Втім, з 1 січня 2021 року органи соцзахисту РДА ще зможуть приймати від громадян документи в елетронному вигляді - на призначення держдопомог, пільг, субсидій. Подати їх можна виключно через ЦНАПи. А вже з 1 березня 2021 року відповідні документи прийматимуть виключно посадовці виконавчих органів рад або через ЦНАП у електронному вигляді.

Із березня наступного року усі територіальні громади мають підключитися до платформи "Соціальна громада". Користування платформою - безкоштовне, але для цього потрібно подати заявку, підписати угоду з ІОЦ Мінсоцполітики та отримати модулі шифрування й програмне забезпечення для початку роботи.

"Робота органів соцзахисту міських рад міст обласного значення не змінюється – на території територіальних громад, до складу яких входять території міст обласного значення, органи соцзахисту продовжують і приймати документи, і призначати виплати до реформування системи соціального захисту населення", - додали в ЛОДА.

Читайте також: Що зараз відомо про COVID-19, його симптоми та способи зараження: роз'яснення медика

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини Львова #львівські новини #соціальні виплати #територіальні громади #РДА #ЛОДА #соцзахист
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...