• Головна
  • Як у Львові відновлять озеро на Панча: стартували роботи, - ВІЗУАЛІЗАЦІЯ
15:01, 8 грудня 2020 р.
Надійне джерело

Як у Львові відновлять озеро на Панча: стартували роботи, - ВІЗУАЛІЗАЦІЯ

Днями у Львові стартували підготовчі роботи з відновлення озера на вул. Панча. До кінця 2020 року у цьому місці мають облаштувати свердловину, яка слугуватиме альтернативою для наповнення озера, та здійснити земляні роботи.

Як повідомили у пресслужбі Львівської міськради, проєкт відновлення озера переміг у конкурсі на Громадський бюджет. Три роки поспіль його подавали мешканці вулиці Панча, Варшавської та проспекту Чорновола. Цього року на роботи по проєкту, який розробило ЛКП "Інститут просторового розвитку", виділили 3 мільйони гривень. Підрядником виступає компанія "Захід Нео Буд".

Повністю реалізувати задумане збираються упродовж двох років. Загальна вартість усіх робіт становить 23 млн грн. Окрім реновації самого озера, облагородять територію довкола, облаштують дитячий і спортивний майданчики, відпочинкову зону, озеленять усе довкола.

Додамо, що озеро на вулиці Панча у Львові - це штучна водойма, створена у 1950 - 1980 роках як результат меліоративної водовідвідної системи. Озеро живиться від ґрунтових та дощових вод і позбавлене природного стоку з водозбірного басейну внаслідок каналізування Клепарівського потоку у ХХ столітті. Через масштабну забудову з кінця 1990-х років, водойма майже повністю обміліла.

Читайте також: Якою буде церемоніальна будівля на Янівському цвинтарі, - ВІЗУАЛІЗАЦІЯ

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини Львова #львівські новини #озеро на Панча #екологія #довкілля #благоустрій #відпочинкова зона
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,37
39,41
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...