• Головна
  • МОЗ пропонує ввести тритижневий жорсткий карантин в Україні із січня 2021 року
14:16, 4 грудня 2020 р.
Надійне джерело

МОЗ пропонує ввести тритижневий жорсткий карантин в Україні із січня 2021 року

У п'ятницю, 4 грудня, під час традиційного онлайн-брифінгу Міністерства охорони здоров'я міністр охорони здоров’я Максим Степанов розповів позицію МОЗ щодо запровадження жорсткого карантину. Зазначив, коли пропонуватиме уряду це зробити. 

Як повідомляє кореспондентка 032.ua, Максим Степанов повідомив, що наприкінці січня та впродовж лютого в Україні очікується пік захворюваності на грип. Це призведе до серйозного навантаження на медичну систему. За його словами, до цього періоду варто підійти із мінімальними цифрами захворюваності на коронавірус та кількістю госпіталізованих. 

Міністерство охорони здоров'я не буде пропонувати вводити жорсткий карантин наприкінці грудня, тому що медична система зараз витримує навантаження. Кількість нових хворих без різкої збільшення кількості хворих. 

У зв'язку з тим, що рівні захворюваності та госпіталізації залишаються на досить високому рівні, МОЗ пропонуватиме уряду запровадити плановий жорсткий карантин із максимальними обмеження із початку січня 2021 року. Зазначають, що тривалість такого карантину має бути  впродовж трьох тижнів. 

Довідково. Коронавірусна хвороба 2019 (Coronavirus disease 2019, або COVID-19) - це гостра респіраторна хвороба, яку викликає невідомий раніше коронавірус SARS-CoV-2. Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) оголосила пандемію у зв’язку з поширенням хвороби у світі, у всіх країнах ввели карантинні заходи та обмеження.

Нагадаємо, станом на 4 грудня на Львівщині підтверджено48 819 випадків інфікування коронавірусом. Із них — 1 325 людей померли та 31 946 пацієнтів одужали.

Читайте також: Звідки привезуть головну ялинку для Львова та що відомо про роботу Різдвяного ярмарку, - ВІДЕО

Фото на головній: Христина Процак

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032.ua #карантин #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Усі матеріали, що стосуються поширення коронавірусу у Львові, Україні та світі, останні новини від державної влади та міста, корисна інформація для українців, поради від лікарів, актуальна інформація про роботу закладів громадського харчування, торгових центрів тощо.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,47
41,51
EUR
45,74
45,79
PLN
10,61
10,64
Оголошення
live comments feed...