• Головна
  • Які попередні висновки комісії щодо трагедії у Жовківській лікарні
15:17, 2 грудня 2020 р.
Надійне джерело

Які попередні висновки комісії щодо трагедії у Жовківській лікарні

27 листопада на Львівщині у Жовкві через тимчасову відсутність електропостачання у реанімації місцевої лікарні померли двоє людей. Вони були підключені до апаратів штучної вентиляції легень. Згодом повідомили про висновки комісії щодо трагедії. 

За даними пресслужби Львівської ОДА, у Жовківській центральній районній лікарні впродовж двох днів працювала комісія департаменту охорони здоров'я. Дізналися пояснення у медпрацівників, які на момент події перебували у лікарні, а також представників адміністрації.

Як розповів директор департаменту охорони здоров'я Орест Чемерис, комісія встановила, що медичні працівники, які були на чергуванні, надали у повному обсязі необхідну медичну допомогу пацієнтам у момент відключення електрики. У той час адміністрація лікарні не вчинила нічого, щоб підключити хірургічний корпус, де знаходиться реанімація, до резервного живлення. 

На власника лікарні, а саме на Жовківську районну раду, підготували лист з ініціативою звільнення керівництва лікарні. Департамент також проведе клініко-експертну оцінку надання медичної допомоги померлим. За результатами такої оцінки встановлять, чи ці випадки смерті пов’язані із відключенням енергії. 

Зазначають, адміністрація лікарні повинна напрацювати порядок дій на випадок виникнення аварійних ситуацій у лікарні. 

Нагадаємо, у Жовківській лікарні електропостачання 27 листопада не було із 17:50 до 19:10. У цей період у реанімації померли двоє місцевих мешканців. 

Читайте також: Звідки привезуть головну ялинку для Львова та що відомо про роботу Різдвяного ярмарку, - ВІДЕО

Фото на головній: suspilne.media

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032.ua #Жовква #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...