• Головна
  • Українці створили петицію з пропозицією внести слово "Голодомор" у великі словники англійської мови
20:14, 26 листопада 2020 р.
Надійне джерело

Українці створили петицію з пропозицією внести слово "Голодомор" у великі словники англійської мови

У суботу, 28 листопада, в Україні відбудеться щорічний День пам'яті жертв Голодоморів. Традиційно, у цей день згадують усіх, хто загинув внаслідок радянського терору, зокрема, від штучного голоду 1932 - 1933 років, о 16:00 відбувається загальнонаціональна хвилина мовчання та акція "Запали свічку пам'яті".

Як передає 032.ua, за кілька днів до вшанування пам'яті жертв Голодоморів, на сайті change.org, де збирають петиції з усього світу, оприлюднили пропозицію від канадійсько-українського фонду The Holodomor National Awareness Tour про внесення слова "Holodomor" у великі словники англійської мови.

Автори петиції пояснюють, що Голодомор був штучно створеним Йосипом Сталіним та радянським режимом геноцидом української нації у 1932 - 1933 роках, який забрав мільйони невинних життів. Для англомовних людей пояснюють значення слова - "замучений голодом до смерті" - і чому більша частина світу майже ніколи не чула про нього (пропаганда СРСР замовчувала цей факт).

"У наш час Росія продовжує заперечувати Голодомор. Але понад 17 країн, зокрема Канада, визнали Голодомор геноцидом проти українського народу. Донині слова "Голодомор" немає у великих словниках англійської мови. Втім, завдяки роботі тисяч журналістів, істориків, освітян і дослідників, це слово стає відомим широкому загалу", - зазначили автори петиції.

Як йдеться у тексті звернення, від імені усіх підписантів, слово "Голодомор" просять офіційно додати до Merriam-Webster, Oxford and Dictionary.com та інших великих словників.

Станом на нині, електронну петицію підписало більше 18 тисяч людей. Усього необхідно зібрати 25 тисяч підписів громадян з усього світу. Зробити це можна за посиланням.

Читайте також: "Непораховані з 1932": в Україні відкрили онлайн-ресторан пам'яті жертв Голодомору

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини Львова #львівські новини #Голодомор #петиція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Спецтема "Петиції" створена на сайті 032.ua для того, щоб інформувати наших читачів про те, які петиції створюють львів’яни та які вимоги чи пропозиції вони висувають.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,84
EUR
42,78
42,83
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...