• Головна
  • 16 моторошних фільмів, які створять атмосферу на Хелловін
22:01, 31 жовтня 2020 р.
Надійне джерело

16 моторошних фільмів, які створять атмосферу на Хелловін

У ніч із 31 жовтня на 1 листопада традиційно відзначають День усіх святих, більш відомий у масовій культурі як Хелловін. У цей день молодь переодягається у моторошні костюми, вирізає пики на гарбузах та створює містичну атмосферу довкола. Найкраще заглибитися у світ темряви та жахів, особливо у період карантину, допоможуть фільми. Журналістка 032.ua підготувала добірку “хеловінських фільмів”, які допоможуть відсвяткувати цю ніч удома.

Мультфільм “Труп нареченої” (Corpse Bride, 2005)

"Труп нареченої"

Один із культових творів легендарного режисера Тіма Бартона. Нехай вас не вводить в оману те, що це мультфільм, - він однозначно не для дітей. Події відбуваються у європейській провінції часів вікторіанської епохи, де багаті родини намагаються одружити своїх дітей - Віктора і Вікторію. Хлопець дуже хвилюється і псує репетицію весілля, після чого тікає в ліс, де знаходить цілком випадково іншу наречену, яка забирає його у потойбічний світ… Особливого шарму стрічці додають майстерні музичні сцени.

Фільм “Острів фантазій” (Fantasy Island, 2020) 

"Острів фантазій"

У лютому цього року режисер Джефф Водлоу випустив американський комедійний фільм жахів, створений на основі однойменного телесеріалу 1998 року. Сюжет розповідає про бізнесвумен, колишнього поліцейського, двох братів та дівчину, які виграють путівку на тропічний курорт, де збуваються фантазії. Але після приїзду на острів та занурення у свої фантазії, туристи відчувають, що ситуація виходить з-під контролю.

Фільм “Гра в хованки” (Ready or Not, 2019)

"Гра в хованки"

У липні 2019 року Метт Беттінеллі-Олпін і Тайлер Джиллетт презентували фільм жахів з елементами трилера і чорної комедії. У основі - багата сім’я Ле Домас, яка має традицію - після весілля зіграти із новим членом сім'ї у “хованки”. І все б нічого, якби не історія про вбивство нареченого у такий спосіб 30 років тому. Тепер виграти у майбутніх родичів повинна молода Грейс, яка щойно вийшла заміж за Алекса Ле Домаса.

Фільм “Мертві не помирають” (The Dead Don't Die, 2019)

"Мертві не помирають"

2019 року глядачі змогли оцінити нове творіння режисера Джима Джармуша - комедійний фільм жахів “Мертві не помирають”. За сюжетом, американські корпорації розпочали видобувати корисні копалини на Північному полюсі, чим спричинили серйозні зміни на Землі. Науковці помічають катаклізми, але запізно - людство має зіткнутися з нападом зомбі.

Фільм “Сонцестояння” (Midsommar, 2019)

"Сонцестояння"

Цей фільм жахів від Арі Астера базується на скандинавському фольклорі.  Група друзів вирушає до Швеції на унікальний фестиваль, що відбувається раз на 90 років. Але виявляють, що потрапили до язичницького культу...

Фільм “Незнайомці: Жорстокі ігри” (The Strangers: Prey at Night, 2018)

"Незнайомці: жорстокі ігри"

Режисер Іоганнес Робертс пропонує глядачам типовий слешер. Сімейна пара з дітьми вирушає у подорож та поселяється у кемпінгу. Але уже того ж вечора вони знаходять трупи неподалік. Згодом з’ясовується, що на них полюють невідомі у масках.

Фільм “Цвинтар домашніх тварин” (Pet Sematary, 2018)

"Цвинтар домашніх тварин"

Кевін Колш і Денніс Відмаєр екранізували відомий твір короля жахів Стівена Кінга - “Цвинтар домашніх тварин”. Як зрозуміло уже з назви, йдеться про легенду, пов’язану зі захороненням тварин на старому індійському цвинтарі. Мовляв, кожен, кого там поховають, повернеться у світ живих.

Фільм “Брайтберн” (Brightburn, 2019)

"Брайтберн"

Фільм Девіда Яровеські поєднує у собі елементи хорору, фантастики та супергеройства. Події відбуваються у 2006 році, коли неподалік американської ферми падає космічний корабель із дитиною всередині. Подружня пара вирішує всиновити хлопчика, який підростає і виявляє у себе надприродні здібності. Із часом, у ньому прокидається бунтарський дух та нездорова жага вбивати...

Фільм “Досконалість” (The Perfection, 2018)

"Досконалість", Кадр з фільму

"Досконалість", Кадр з фільму

Цей психологічний трилер з елементами фільму жахів від режисера Річарда Шепарда побачив світ у 2018 році. Головна героїня - Шарлотта Вілмор - талановита віолончелістка, яка має багато перспектив, але через хворобу матері вона змушена покинути музичну школу в Бостоні. Через багато років мати помирає, і дівчина вирішує повернутися до академії, але стикається з шаленим тиском - випускниці повинні досконало грати на інструментах. Питання в тому, чи вдасться дівчині переступити через себе або через конкуренток і стати найкращою серед найкращих.

Фільм “Геллфест” (Hell Fest, 2018)

"Геллфест"

Черговий американський слешер, створений Грегором Плоткіним. Група друзів вирушає на Хелловін у “Геллфест” - мандрівний тематичний парк жахів. Але всередині парку орудує чоловік у масці, який поступово вбиває відвідувачів та виставляє їхні трупи напоказ...

Фільм “Спадковість” (Hereditary, 2018)

"Спадковість"

Ще один фільм від Арі Астера, який поєднує у собі жахи та надприродне. Типова подружня пара з двома дітьми дізнається про смерть бабусі. Сім’я приїжджає на похорони, щоб попрощатися зі своєю родичкою, яка не дуже любила йти на контакт з людьми. Згодом працівники цвинтаря розповідають, що могилу померлої осквернили, а члени сім’ї починають помічати містичну присутність.

Фільм “Що б ви зробили…” (Would You Rather, 2012)

"Що б ви зробили"

Девід Ґай Леві зняв фільм на межі жахів, психологічної драми і трилера. У головної героїні Айріс помирають батьки і вона повинна утримувати себе та хворого брата. Її знаходить аристократ, який пропонує допомогу та запрошує дівчину на ексклюзивний обід. Серед гостей опиняються ще семеро людей у відчаї, які повинні поборотися у смертельній та садистській грі за грошову винагороду. У одній з ролей знялася відома порноакторка Саша Грей.

Фільм “Королівська битва” (Battle Royale, 2000)

"Королівська битва"

Режисер Кіндзі Фукасаку екранізував однойменний роман Косюна Такамі - вийшла антиутопія про Японію третього тисячоліття. За сюжетом, країна мілітаризувалася і багато молоді відмовилося вчитися, розпочалися масові погроми й анархія. Аби залякати бунтарів, влада придумала “Королівську битву”, для якої щороку обирають випадковий клас школярів. Дітей відвозять на окремий острів, де ті до смерті борються за свою свободу.

Фільм “Тихе місце” (A Quiet Place, 2018)

"Тихе місце"

Джон Кразінські трохи переосмислив фільми про зомбі та надав їм вигляду наукової фантастики. За сюжетом, на землю впали метеорити у 2020 році, разом із якими прибули інопланетяни. Сліпі істоти мають міцний панцир і гострий слух та є дуже агресивними. Люди живуть у постапокаліптичному світі та мають на меті дати відсіч прибульцям.

Готичний рок-музичний фільм “Ріпо! Генетична опера” (Repo! The Genetic Opera, 2008)

"Генетична опера"

Якщо ви любите потішити себе незвичним кіно, то готична опера жахів від Даррена Лінна Боусмана якраз підійде. Знавці побачать тут елементи емо, кіберпанку, антиутопії, трилера, чорного гумору та навіть сімейної драми. Події розгортаються у 2056 році, після екологічної катастрофи на планеті, у результаті якої почалася пандемія та у людей відмовляли внутрішні органи. Так виникла біотехнологічна корпорація, яка здійснює трансплантацію внутрішніх органів, а тих, хто не може оплатити “космічну” суму за операцію навідує моторошний Конфіскатор.

Фільм “Суспірія” (Suspiria, 2018)

"Суспірія"

Лука Гуаданьїно зняв містичний фентезійний трилер, який є інтерпертацією культової однойменної стрічки 1977 року. Головна героїня - Сьюзі Бенніон приїжджає у Берлін кінця 70-х років, що навчатися у престижній балетній школі. Дата приїзду співпадає зі зникненням іншої учениці. Згодом між балеринами ширяться чутки, що школою керують три сильні відьми, які шукають собі достойних помічниць…

Читайте також: 10 фільмів, які варто подивитися на Хелловін

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини Львова #львівські новини #розваги #фільм #Хелловін #кіно #що подивитися #добірка фільмів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Зібрали у цьому розділі для вас усе найцікавіше. Cтатті, огляди новини, - усе, що активно читали на нашому сайті, коментували і поширювали читачі у соціальних мережах. Тут точно знайде щось, що почитати.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
39,98
EUR
43,15
43,26
PLN
10,02
10,07
Оголошення
live comments feed...