• Головна
  • Львів'янка створила спільноту, де українцям допомагатимуть у протидії COVID-19
15:04, 26 жовтня 2020 р.
Надійне джерело

Львів'янка створила спільноту, де українцям допомагатимуть у протидії COVID-19

Наприкінці жовтня львів'янка, яка зараз проживає в Італії, створила спільноту, де усі охочі можуть допомогти чи отримати допомогу у боротьбі з COVID-19. 

Як розповіла журналістці 032.ua Юлія Процишин, ідея створити такі спільноту з'явилася близько тижня тому, однак українців вона почала застерігати від коронавірусу одразу на початку пандемії. Юлія активно поширювала інформацію у соціальній мережі Instagram, де щодня розповідала про перебіг пандемії в Італії. Не зважаючи на її постійну соціальну активність та перебування на італійській "передовій" COVID-19, жінка зіткнулася з хвилею негативних відгуків зі сторони українців. 

"Уже майже 8 місяців пройшло відколи я почала розповсюджувати усі можливі матеріали про COVID-19. Зараз я стараюсь також достукатися до наших громадян, але бачу, як більшість людей просто безвідповідально ставляться до пандемії та ситуації в Україні", - наголосила Юлія Процишин. 

Ідея створити таку групу у львів'янки виникла нещодавно. Вона гортала стрічку новин та натрапила на історію однієї волонтерки з Одесу, де дівчина розповіла про людину з кисневою сатурацією, яку не хотіли приймати у жодну лікарню. Тоді Юлія і вирішила створити сторінку у Facebook "РазомпротиКовід_Україна", де люди зможуть ділитися своїми історіями, допомагаючи іншим

У спільноті українці зможуть надати чи знайти контакти лікарів, які проводять безкоштовні консультації, аптек, де можна придбати ліки дешевше, лікарень, де є вільні місця для хворих. Головною ідеєю цієї ініціативи стала взаємна допомога українців, які не лишатимуть своїх співвітчизників у біді. 

"Від березня я отримувала тисячі повідомлень з історіями про COVID-19. Мені розповідали про дорогі ліки, відсутність місць у медичних установах, недобросовісних лікарів та багато іншого. Спершу я створила звичайний хештег #РазомпротиКовід_Україна, під яким усі зможуть допомогти чи попросити допомоги у боротьбі з цією хворобою", - додала львів'янка. 

Нагадаємо, що станом на ранок понеділка, 26 жовтня, у Львові та області підтвердили 27 608 випадків інфікування коронавірусом. Із них - 783 людини померли та 10 741 пацієнт одужав.

Читайте також: День тиші перед виборами 2020: які партії та кандидати продовжили агітувати у Львові, - ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#коронавірус #карантин #Україна #Львів #нові хворі #нові випадки зараження
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,33
39,40
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...