• Головна
  • “Справа Василя Стуса”: у Львові влаштували публічні читання книги Вахтанга Кіпіані, - ВІДЕО, ФОТО
20:52, 23 жовтня 2020 р.
Надійне джерело

“Справа Василя Стуса”: у Львові влаштували публічні читання книги Вахтанга Кіпіані, - ВІДЕО, ФОТО

23 жовтня на площі Ринок у Львові влаштували акцію на підтримку Вахтанга Кіпіані та його книги “Справа Василя Стуса”. У понеділок, 19 жовтня, Дарницький райсуд Києва заборонив розповсюдження, рекламу та продаж книги за позовом кума Путіна Віктора Медведчука, оскільки окремі фрази там ображають “честь та гідність” політика, а також “містять недостовірну інформацію”. Публічні читання уривків зі “Справи Василя Стуса” стали реакцією на ці події.

Як передає 032.ua, львів’яни могли почути слова Вахтанга Кіпіані з книги устами поета Остапа Сливинського, представниці ГО “Форум видавців” Софії Челяк, засновниці онлайн-медіа “Свідомі” Анастасії Бакуліної. На площі Ринок послухати спікерів зібралися як прості перехожі, так і ті, хто не зміг купити книгу (її розкупили упродовж дня з полиць магазинів, але у видавництві Vivat обіцяли ще один нецензурований тираж) та цільово прийшов до входу в міську раду. Усього зібралося кілька десятків людей різного віку, які дотримувалися карантинних обмежень.

Сюрпризом стала з’ява представників “Традиції та порядку” на заході, які вирішили влаштувати мирний перформанс та послухати виступи спікерів. Хлопці принесли логотип “ОПЗЖ” у рамці з чорною стрічкою та похоронний букет - таким чином символічно похоронили проросійську партію, де головує Віктор Медведчук.

Організатори акції зауважують, що упродовж тижня аналогічні читання відбувалися у різних містах України. У Львові збираються проводити ще публічні читання “Справи Василя Стуса”. Як це було сьогодні, дивіться на відео з місця події:

Читайте також: Чи справді жінка має прорекламувати все: якою роблять рекламу у Львові

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини Львова #львівські новини #Львів 032 новини #Стус #Кіпіані #публічні читання #Медведчук
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,67
39,80
EUR
42,67
42,77
PLN
9,80
9,87
Оголошення
live comments feed...