• Головна
  • Промзона Сигнівка: Садовий пропонує виробляти у Львові електромобілі
11:07, 22 жовтня 2020 р.
Надійне джерело

Промзона Сигнівка: Садовий пропонує виробляти у Львові електромобілі

22 жовтня на засіданні виконавчого комітету Львівської міськради заслухали інформацію щодо розвитку промислової зони “Сигнівка” у місті. “Сигнівка” та “Рясне-2” - це дві промислові зони, які хочуть найближчим часом запустити у Львові. Перша розташована  у межах вулиці Данила Апостола, Північної, лісопарку “Білогорща” та колії “Львівської залізниці” й має площу близько 92 гектарів.

Як передає 032.ua, заступник міського голови Львова з фінансово-економічних питань Геннадій Васьків розповів, що станом на нині, до промислової зони “Сигнівка” уже підвели усі необхідні комунікації. Зараз триває процедура продажу землі з аукціону. Одну ділянку придбало на аукціоні австрійське товариство “Дунапак”, ще чотири збираються продати іншим закордонним компаніям наступного тижня. Прогнозують, що запуск виробництва у цій промзоні дозволить створити до 6000 робочих місць. Додамо, що з 2010 по 2017 рік Геннадій Васьків працював виконавчим та комерційним директором на ТзОВ “Дунапак Україна” та “Дунапак Таврія”.

Як зазначив мер Львова Андрій Садовий під час засідання, щоб у місті були кошти на ремонти доріг, тротуарів, створення садочків та інші питання, необхідні кошти. Відтак, потрібно збільшувати промисловий потенціал Львова й залучати світових лідерів із виробництва. Із його слів, львів’яни підтримують співпрацю міста з “Електроном”, який має виготовити електробуси, тож слід тримати лідерство і у виробництві електромобілів.

Найближчим часом заступники міського голови Геннадій Васьків, Сергій Кіраль та Любомир Зубач мають підготувати рішення щодо сприяння міста у виділенні ділянок у промзонах “Сигнівка” і “Рясне-2” для виробництва електромомбілів. Місто готове надати світовим лідерам ділянки з підключеними мережами та комунікаціями, по пільговій оплаті навіть через приватно-публічне партнерство, щоб у Львові паралельно з електробусами виготовляли електромобілі. Очільник Львова закликав своїх колег напрацювати ідеї щодо сприяння міста розвитку мереж паркування та зарядок для електротранспорту.

Читайте також: Зарядка електромобілів у Львові з можливістю бронювання часу: як це працює, - ВІДЕО, ФОТО

Фото на головній умовне: 032.ua

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини Львова #львівські новини #Львів 032 новини #електромобілі #промислова зона #промзона Сигнівка #Сигнівка Львів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,70
39,75
EUR
42,70
42,75
PLN
9,84
9,87
Оголошення
live comments feed...