• Головна
  • Як у Львові зібралися покращувати якість повітря
11:07, 16 жовтня 2020 р.

Як у Львові зібралися покращувати якість повітря

16 жовтня на засіданні виконавчого комітету прийняли рішення про погодження Комплексу першочергових заходів для покращення якості повітря у Львові. Велика робоча група напрацювала кілька напрямків, за якими збираються працювати у місті.

Як передає 032.ua, насамперед ідеться про налагодження міської системи моніторингу повітря та дослідження адаптації Львова до змін клімату. Упродовж 2021 року по місту збираються встановити станції моніторингу повітря, а також придбають обладнання для лабораторії КП “Адміністративно-технічне управління” та запустять тематичну онлайн-платформу, де публікуватимуть статистичну інформацію.

Не забули і про енергетичний сектор: по місту планують обмежити використання традиційних видів палива з 2021 року (спалювання щепи, вугілля, дров, сміття, шин, мастила у промисловості тощо); активно займуться дегазацією сміттєвого полігону Львова та придбають автотранспорт на метані.

Із наступного року планують запровадити системне сезонне прибирання і полив вулицю та змінити методи очищення вулиць на більш сучасні (утримання від піскосуміші), купуватимуть екологічний громадський транспорт, вираховуватимуть та зменшуватимуть кількість шкідливих викидів у повітря з комунальної техніки. Збираються розширити мережу станцій підзарядки електромобілів та впровадити знижки для власників таких авто. Від 2021 року планують створити по місту обмежені зони викидів, куди матимуть доступ лише транспортні засоби, які відповідають визначеному євростандарту палива.

Серед іншого - розбудовуватимуть міську мережу велопаркінгів, впроваджуватимуть нові моделей регулювання світлофорів, при забудові робитимуть акцент на озеленення та благоустрій. Здійснюватимуть серед містян і просвітницьку кампанію, у межах якої запровадять відзнаку “Екомісто” для найактивніших осіб, організацій чи підприємств, які сприяли покращенню якості повітря у Львові. 

Фінансове забезпечення виконання заходів здійснюватиметься за рахунок коштів міського бюджету Львова, коштів комунальних підприємств, а також з інших джерел фінансування, не заборонених законодавством України.

Читайте також: Львівську ОДА просять зберегти 400-літній дуб на вулиці Франка, - ФОТО

Фото на головній: yimg.com

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини Львова #львівські новини #екологія #повітря #якість повітря #моніторинг якості повітря
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,38
39,43
EUR
42,85
42,93
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...