• Головна
  • Яка світлина із Львівської області стала найкращою на конкурсі від Вікіпедії, - ФОТО
18:18, 15 жовтня 2020 р.
Надійне джерело

Яка світлина із Львівської області стала найкращою на конкурсі від Вікіпедії, - ФОТО

15 жовтня стало відомо, що обрали найкращу світлину Львівщини у фотоконкурсі "Вікі любить Землю". Переміг знімок, зроблений над заповідником "Розточчя", що розташований у Яворівському районі.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОДА. Авторкою фото є Анна Палюх, яка вперше взяла участь у конкурсі. Вона зазначила, що з висоти можна побачити часом неймовірні речі.

"Люблю Розточчя, кожного разу відкриваю для себе там щось нове. Під час різної погоди, часу доби та сезону все буде виглядати зовсім інакше. Одного осінньо-зимового дня здіймаю дрон, а там величезні "сніжинки" — вау. Із землі їх взагалі не було видно", — розповіла Анна Палюх. 

Заповідник "Розточчя" заснували у 1984 році. Він розташований у Яворівському районі. Площа території понад 2 тисяч га. У 2017 році ділянка заповідника площею понад 300 га була включена до світової спадщини ЮНЕСКО. 

Фото: Розточчя /  Анна Палюх

Фото: Розточчя / Анна Палюх

Довідково. Метою конкурсу "Вікі любить Землю" є створити бази світлин природно-заповідного фонду на території України під вільною ліцензією для ілюстрування Вікіпедії та інших проєктів, а також привернути увагу до стану навколишнього середовища. В Україні фотозмагання пройшло восьмий рік поспіль. "Вікімедіа Україна" — громадська організація, регіональне відділення Фонду Вікімедіа, що займається підтримкою проєктів Вікімедіа в межах України.

Нагадаємо, минулого року найкращою світлиною Львівщини у конкурсі "Вікі любить пам'ятки" стало фото внутрішнього оздоблення Костелу святого Йосифа, який розташований в селі Підгірці, Бродівського району Львівської області. 

За даними пресслужби Львівської ОДА

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032.ua #"Вікі любить Землю" #фото #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,20
39,40
EUR
42,65
42,90
PLN
9,82
9,90
Оголошення
live comments feed...