• Головна
  • Кількість хворих на коронавірус на Львівщині: актуальні дані станом на 10 жовтня
10:55, 10 жовтня 2020 р.
Надійне джерело

Кількість хворих на коронавірус на Львівщині: актуальні дані станом на 10 жовтня

Фото - з відкритого доступу

Фото - з відкритого доступу

Зранку 10 жовтня у Львові та області лабораторно підтвердили 22386 випадків інфікування коронавірусом. З них 620 смертей хворих та 8651 пацієнт одужав. За минулу добу у лабораторних центрах провели 1344 ПЛР-тести та виявили 214 позитивних результатів. Серед нових хворих було 65 львів'ян. 

За даними пресслужби Львівської міськради, у холодильних лабораторій Львова та області не залишилося проб.

За весь період карантину до Львівської обласної інфекційної лікарні звернулись 9640 осіб, госпіталізовані — 2221, на амбулаторному лікуванні — 7419 осіб, виписані — 2080 осіб. Зараз у лікарні перебуває 140 осіб, з них в реанімації — 9 осіб, на апаратні ШВЛ — 3 особи.

У 8-ій міській клінічній лікарні станом на ранок перебуває 79 пацієнтів, у 1-ій міській клінічній лікарні - 50 пацієнтів, у лікарні швидкої медичної допомоги — 150 пацієнтів.

Довідково. ПЛР-тестування - тестування методом полімеразної ланцюгової реакції. Таке тестування показує наявність чи відсутність в організмі людини ДНК або РНК вірусу. Завдяки ПЛР-тесту можна виявити у хворого коронавірус ще у перші дні зараження. Проводять тестування методом забору зразків із верхніх дихальних шляхів (носоглотки) пацієнта. 

ІФА-тестування - це імуно-ферментний аналіз, за допомогою якого виявляють антитіла, які виробляються коли організм уражений вірусом. До того ж, методом ІФА-тестування визначають імуноглобуліни двох типів: M і G. Якщо виявляють M, то це говорить про гострий процес захворювання, якщо G — то людина перехворіла вірусом і виробилися антитіла до цього захворювання.  

 Нагадаємо, що 9 жовтня о 16:00 у Львівському палаці мистецтв відкрили виставку "Місто VS Карантин". Там свої роботи презентували понад 147 авторів з більш ніж 60 країн світу.

Читайте також: Де у Львові можна купити вакцину від грипу та скільки вона коштує

Матеріал пдготовлено на основі повідомлення з сайту ЛМР

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#коронавірус #карантин #Україна #Львів #нові хворі #нові випадки зараження
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,73
39,83
EUR
42,75
42,84
PLN
9,84
9,87
Оголошення
live comments feed...