• Головна
  • У Львові влаштували акцію захисники тварин: чого вимагали, - ВІДЕО, ФОТО
14:11, 4 жовтня 2020 р.
Надійне джерело

У Львові влаштували акцію захисники тварин: чого вимагали, - ВІДЕО, ФОТО

фото 032.ua

фото 032.ua

4 жовтня, у Всесвітній день тварин, на площі Ринок у Львові зібралися на акцію місцеві зоозахисники та небайдужі містяни. Екоактивісти вимагали гуманного поводження з тваринами, від влади - прийняти низку законопроєктів та привертали увагу громадськості до цього питання.

Як передає журналістка 032.ua, представники ГО "Відкриті клітки", Vegans_ua та інших громадських організацій вимагали заборонити хутрові ферми в Україні шляхом прийняття законопроєкту 2360, припинити використовувати тварин у цирках, контактних зоопарках, дельфінаріях. Серед іншого - заборона евтаназії безпритульних тварин; полювання; припинення тестування косметики та побутової хімії на тваринах та заборона проведення експериментів на тваринах.

Активісти пропонують створити локальні муніципальні служби порятунку тварин, заборонити продаж і виробництво фуа-гра й посилити захист сільськогосподарських тварин. Також - ввести у навчальних закладах веган-опції (щоб діти могли вибрати меню без м'яса), створити центри реабілітації тварин, яких вилучили зі сфер діяльності, які підпадають під заборону.

Із органами Нацполіції планують налагодити діалог щодо попередження й відстеження випадків жорстокого поводження з тваринами, а також запустити освітні програми й проєкти для популяризації гуманного та відповідального ставлення до домашніх тварин, і облаштування майданчиків для вигулу домашніх тварин. Акції з аналогічними вимогами пройшли водночас у інших містах України.

Читайте також: Скільки людей постраждало від домашнього насильства на Львівщині від початку 2020 року

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини Львова #львівські новини #екозахист #День тварин #зоозахист #акція #площа Ринок
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...