• Головна
  • У Львові відкрили Алею пам'яті загиблим жінкам на Сході, - ФОТО, ВІДЕО
11:16, 27 вересня 2020 р.
Надійне джерело

У Львові відкрили Алею пам'яті загиблим жінкам на Сході, - ФОТО, ВІДЕО

Фото - з відкритого доступу

Фото - з відкритого доступу

У неділю, 27 вересня, 0 9:00 у Парку культури та відпочинку ім. Богдана Хмельницького відкрили яблуневу алею. Дерева висадили в пам'ять загиблим ветеранкам у російсько-українській війні. 

Як повідила журналістка 032.ua, ініціаторами створення такої алеї стала ГО "Жіночий ветеранський рух". У львівському парку висадили 16 яблуньок Недзведського, кожна з яких названа на честь загиблої жінки. 

Усього в Україні є три подібні алеї, одна з яких у Львові. Нещодавно дерева пам'яті висадили у Краматорську та Києві. Організатори наголошуюють, що незабаром алею відкриють і в Житомирі. 

За словами директора парку Олександра Молодого, пошуки місця для висадження древ у парку зайняли 4 хвилини, а самі яблуні вдалося посадити за годину. Учасниці громадських організації розповіли, що планують посади дерева у кожному місті України. Таким чином вони хочуть, щоб загиблі ветеранки "побували" у кожному куточку країни. Детальніше про відкриття алеї дивіться у відео. 

Нагадаємо, що 18 вересня близько 16:00 у Парку культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького презентували книгу «Слов‘янськ. Початок війни». Автор - Артем Шевченко - зібрав спогади та фото очевидців кривавої битви за місто Слов'янськ на Донеччині у 2014 році.

Читайте також: У Львові пройшов ювілейний жіночий велопарад "Червоне і Чорне", - ФОТО, ВІДЕО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Алея пам'яті у Львів #Партку культури та відпочинку у Львові #алея пам'яті жінкам загиблим на Сході #яблунева алея #новини Львів #новини Львова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,00
43,08
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...