• Головна
  • У МОЗ розповіли, як вийти з режиму самоізоляції раніше, ніж за 14 днів, - ВІДЕО
15:02, 19 вересня 2020 р.
Надійне джерело

У МОЗ розповіли, як вийти з режиму самоізоляції раніше, ніж за 14 днів, - ВІДЕО

Фото - з відкритого доступу

Фото - з відкритого доступу

19 вересня під час щоденного онлайн-брифінгу міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів про нові стандарти надання медичної допомоги при COVID-19. До цих стандартів також увійшли нові правила припинення режиму самоізоляції. 

Як повідомляє журналістка 032.ua, очільник Міністерства охорони здоров'я України Максим Степанов розповів, що відтепер, аби припинити проходження 14-режиму самоізоляції людина може здати ПЛР-тест на 8 день такого карантину. Міністр пояснює це тим, що 8 день є середнім терміном перебування у інкубаційному періоді. 

До слова, таке тестування людина повинна робити за власний рахунок. У цьому випадку сімейний лікар не повинен давати направлення на проходження безкоштовно ПЛР-тестування. 

Довідково. ПЛР-тестування - тестування методом полімеразної ланцюгової реакції. Таке тестування показує наявність чи відсутність в організмі людини ДНК або РНК вірусу. Завдяки ПЛР-тесту можна виявити у хворого коронавірус ще у перші дні зараження. Проводять тестування методом забору зразків із верхніх дихальних шляхів (носоглотки) пацієнта.  

Нагадаємо, що під час пандемії коронавірусу Туреччина стала найпопулярнішим курортом серед Українців. При виїзді туди не потрібно проходити тест на коронавірус, а після повернення - 14-денний режим самоізоляції. У рамках спецпроекту “Подорожуй з 032.ua” наша журналістка побувала у колишній Османській імперії та розповіла про особливості відпочинку за кордоном під час пандемії.

Читайте також:  Новий розподіл на зони почне діяти з 21 вересня: де зараз Львів та область

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#режим самоізоляції #як вийти з карантину #новини України #ПЛР-тестування #новини Львів #новини Львівщини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,20
EUR
42,65
42,80
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...