• Головна
  • Як в Україні збираються розвивати службу екстреної медичної допомоги
14:17, 12 вересня 2020 р.
Надійне джерело

Як в Україні збираються розвивати службу екстреної медичної допомоги

Фото ілюстративне: 032.ua

Фото ілюстративне: 032.ua

12 вересня, у Всесвітній день екстреної медичної допомоги, міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів про те, як збираються розвивати цю службу в Україні. З його слів, Міністерство планує комплексно розбудовувати екстрену медичну допомогу. 

Як повідомив посадовець під час ранкового брифінгу, розвиватимуть службу за такими критеріями: час доїзду, робота диспетчерських служб, професіоналізм кадрів. Є встановлений норматив щодо часу доїзду автомобілів ЕМД до пацієнта. Але за цим нормативом виконують лише 31% викликів. До кінця 2021 року цей показник хочуть підняти до 60%, у 2022 - до 75%, а у 2023 - до 85%.

За словами Максима Степанова, 2021 року змінять алгоритм диспетчеризації. Усі виклики "швидкої" поділятимуть на чотири типи: критичний, екстрений, невідкладний і непрофільний. Окрім цього, наступного року запровадять принцип екстериторіальності, тобто міжобласних виїздів бригад ЕМД. Переглядають також систему маршрутизації пацієнтів.

Для працівників "швидкої" обіцяють підняти виплати з держбюджету. Кошти підуть на підвищення зарплат працівників ЕМД, щоб лікарі мали не менше 20 тис. грн, фельдшери - до 17 тис. грн. Оновлюють також автопарк: до кінця 2020 року планують купити близько 400 карет "швидкої", наступного року - 700 і таку ж кількість у 2022 році.

Нагадаємо, впродовж останніх років на злобі дня майже постійно було питання екстреної медичної допомоги. Змін потребують як рухомий склад, так і система оплати праці у галузі. Масштабний протест виник у 2019 році, коли медики "швидкої" у Львові погрожували "італійським страйком", якщо влада не підніме їм зарплату та не змінить алгоритм прийому викликів. Детальніше про це читайте ТУТ.

Читайте також: Кількість хворих на коронавірус у Львові та області станом на 12 вересня

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини Львова #Львівщина #швидка #лікарня ШМД #бригада швидкої #екстрена медична допомога
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,37
39,41
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...