• Головна
  • Приватні перевізники закуплять 200 електробусів для перевезення львів'ян
16:08, 10 вересня 2020 р.
Надійне джерело

Приватні перевізники закуплять 200 електробусів для перевезення львів'ян

Електробус, фото: Роман Балук, Львівська міськрада

Електробус, фото: Роман Балук, Львівська міськрада

10 вересня у Львові підписали меморандум щодо закупівлі 250 електробусів для потреб міста. 200 електробусів куплять приватні перевізники, а 50 - мерія. Усі транспортні засоби обслуговуватимуть міські автобусні маршрути Львова.

Як повідомили у пресслужбі Львівської міськради, спершу комунальне підприємство оновило рухомий склад за бюджетні кошти. Тепер настала черга приватних перевізників. Тривалий час їм це не дозволяла зробити економічна ситуація. Відтак, у місті вирішили піти на компроміс та запропонувати купити електробуси - екологічно безпечний і комфортний транспорт, дешевий у експлуатації.

"Вони домовилися з «Електроном» про ексклюзивні умови на виробництво електробуса, адаптованого під потреби міст. Ми говоримо про 10-метрові електробуси з достатнім запасом ходу на цілий день роботи. «Електрон» готовий для цього окремо розробити технічну документацію, і зробити дуже добру ціну на електробуси для львівських перевізників. Тому приватні перевізники готові купити 200 одиниць за декілька років, тобто оновити практично весь свій рухомий склад. Так само ми хочемо і у ЛКП «Львівелектротранс» закупити, для початку, 50 електробусів", - пояснив заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської мерії Андрій Білий.

У мерії також напрацьовують механізм компенсації відсотку за лізинг, аби приватним перевізникам було легше придбати електробуси. Таким чином підтримають місцевого виробника, а частину податків повернуть до бюджету міста.

Нагадаємо, 2 вересня 2020 року підписали контракт із переможцем тендеру на постачання Львову 10 нових низькопідлогових трамваїв, у рамках проекту «Міський громадський транспорт України» від Європейського інвестиційного банку.

Читайте також: "Онур" за 420 мільйонів капітально відремонтує трасу Боберка - Бориня на Львівщині

За матеріалами Львівської міськради

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини Львова #Львівщина #транспорт #електробус #автобус #ЛМР #Електрон #Білий
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,84
EUR
42,78
42,83
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...