• Головна
  • У Львові відкрили виставку Дениса Струка "Палімпсест", - ФОТО, ВІДЕО
20:11, 9 вересня 2020 р.
Надійне джерело

У Львові відкрили виставку Дениса Струка "Палімпсест", - ФОТО, ВІДЕО

Фото - PM Gallery

Фото - PM Gallery

9 вересня о 18:00 у PM Gallery відбулося відкриття виставки Дениса Струка "Палімпсест".  Митець презентував картини, де використав техніку палімпсесту.

Відомий львівський художник презентував 23 живописні роботи, які створив за допомогою техніки палімпсес. Відтак картини нагадують старовинний пергамент, на якому одна історія накладається на іншу.

Експозиція триватиме до 27 вересня. Вхід на виставку безкоштовний, на картини можна подивитися з понеділка по п'ятницю від 10:00 по 19:00, у суботу - від 10:00 по 17:00, а у неділю - від 12:00 по 17:00. 

Детальніше про виставку Дениса Струка "Палімпсест" дивіться у відео

Денис Струк народився у 1978 році в Дніпрі. Він навчався у Львівській національній академії мистецтв на кафедрі художнього скла (2003). Зараз він живе та працює у Львові. Митець брав участь у таких проектах: «International Florence Biennale of Contemporary Art» (Флоренція, Італія; 2019), «Istanbul Artist Residency» (Стамбул, Туреччина; 2019), міжнародна резиденція «Cinema & Identity» (Берлін, Німеччина; 2019), персональна виставка, галерея «Зелена канапа» (Львів; 2018), «ROOTS / CatenArt Exhibition» (Берлін, Німеччина; 2017), «London Art Fair» (Лондон, Великобританія; 2017) та ін.

Довідково.Палімпсест -  це пергамент, на якому стерли первісний текст, а поверх нього написали новий. Пергамент був дуже дорогим матеріалом, таким чином люди, які займалися переписуванням матеріалу, намагалися різними способами знизити ціну книг. Тому часто для переписування брали пергамент уже використаний, на якому, на думку автора, містилася неважлива інформація. Старий текст змивали або зішкрібали і на очищених таким чином аркушах писали знову. Такі рукописи і називають палімпсестами.

Нагадаємо, що у Львові почали знімати містичний трилер "Егрегор" з американським актором у головній ролі. Однією із локацій фільму став Міжнародний аеропорт "Львів". Журналістка 032.ua дізналася у представників аеропорту, як відбувався знімальний день містичної кінострічки

Читайте також: Трендові кольори на Осінь-2020: які образи підібрати, - ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#виставку у ЛЬвові #художник Денис Струк #виставка "Палімпсест" #новини Львів #новини Львова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,82
39,86
EUR
42,80
42,85
PLN
9,86
9,89
Оголошення
live comments feed...