• Головна
  • Україна збирається закупити "Ремдесивір" для боротьби з COVID-19
10:31, 3 вересня 2020 р.
Надійне джерело

Україна збирається закупити "Ремдесивір" для боротьби з COVID-19

Фото ілюстративне: DW

Фото ілюстративне: DW

2 вересня на засіданні уряду прийняли постанову щодо закупівлі препарату від коронавірусної хвороби. В уряді виділять кошти на закупівлю "Ремдесивіру". Цей лікарський засіб не зареєстрований в Україні.

Як передає журналістка 032.ua, про закупівлю лікарського засобу повідомив під час брифінгу 3 вересня міністр охорони здоров'я Максим Степанов. За його словами, законодавство дозволяє Україні закупити цей препарат. Уже досягнули домовленостей із компанією-виробником та прийняли відповідну постанову. Отож, уже незабаром можна очікувати на його поставку в Україну.

Максим Степанов додав, що препарат "Ремдесивір" включений до Національного протоколу лікування COVID-19. Іноземний досвід показує, що він добре себе проявляє при лікуванні хвороби, особливо у важких станах. Активного ці ліки використовують у США.

Додамо, "Ремдесивір" (Remdesivir) відомий також як GS-5734. Це синтетичний противірусний препарат, який належить до групи нуклеозидних аналогів. Його розробили у лабораторії компанії Gilead Sciences. Першочергово його використовували для лікування гарячки Ебола та гарячки Марбург. Експериментально довели його ефективність щодо інших РНК-вмісних вірусів: респіраторно-синцитіальної інфекції, вірусу Юнінь та коронавірусів, близьких до збудника COVID-19. Під час пандемії 2020 року цей препарат використовували для лікування пацієнтів у Сногоміші, штат Вашингтон.

Раніше голова ради директорів Darnitsa Group Дмитро Шимків повідомляв, що орієнтовна вартість однієї ампули складе 390 доларів США, а п'ятиденного курсу - це 6 ампул - 2 340 доларів США з одного пацієнта. Приватні страхові компанії у США платять по 520 доларів США за ампулу, але для країн, що розвиваються, наприклад, для Індії, збираються встановити ціну на рівні від 66 до 79 доларів США за ампулу. Ціна змінюватиметься також з урахуванням витрат на поставку та реєстрацію препарату.

Читайте також: Кількість хворих на коронавірус в Україні: статистика за 3 вересня по областях

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини Львова #коронавірус #статистика #COVID-19 #Львів #вакцина #лікування коронавірусу #Ремдесивір
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,89
39,95
EUR
42,93
43,00
PLN
9,87
9,97
Оголошення
live comments feed...