• Головна
  • Львівський ярмарок почастує охочих старовинною галицькою стравою
12:30, 12 березня 2013 р.

Львівський ярмарок почастує охочих старовинною галицькою стравою

У Львові 13-14 березня  в рамках Міжнародного форуму «Галицька кухня: славні традиції, велике майбутнє» відбудеться Ярмарок галицьких продуктів. Кульмінаційною подією Ярмарку стане спільне приготування традиційної галицької страви у великому казані. 

Участь у Ярмарку галицьких продуктів візьмуть 11 виробників автентичних галицьких продуктів зі Львова та Львівщини, Тернополя, а також з польських міст – Нового Сончу та Цісни.

13 березня Ярмарок триватиме з 12:00 до 18:00 год, 14 березня – з 12:00 до 18:00 год. У цей час в центрі міста працюватимуть волонтери, яких можна буде ідентифікувати за яскравими зеленими жилетами. Як зазначають організатори, волонтери надаватимуть мешканцям та гостям міста інформацію про Ярмарок галицьких продуктів.

«Ми маємо попередню практику проведення такого заходу, тому цього разу, сподіваємось, що ствердимося в цьому і Ярмарок дасть позитивні результати. Ярмарок проводиться з метою у форматі практичної частини виокремити та підтвердити виробників ендемічних продуктів на території Галичини, щоб ми могли зорієнтуватися, що все-таки є нашими «рідними» продуктами, і які можуть використовуватися в галицькій кухні», - зазначає Олексій Петелько, координатор ЛМГО «Музей ідей».

Відомий польський історик кухні, телеведучий та ресторатор Кшиштоф Антонішак з Цісни привезе бочку унікального смальцю за давнім бойківським рецептом. Горілку, виготовлену на пиві, а також сири й інші продукти з ферм на Івано-Франківщині представить тернопільський ресторатор Михайло Гросуляк. Бернар Вілем презентуватиме елітні сири, виготовлені на фермі у Мостиському районі.

Екологічно чисті м'ясо, ковбаси, олії, ягоди, трави та іншу продукцію привезуть підприємці з Турківського, Пустомитівського, Жовківського районів Львівщини.

Каву на Ярмарок постачатиме «Львівська копальня кави», шоколад – «Львівська майстерня шоколаду». Арт-ресторан «САЛО» презентуватиме власний смаколик – «Сало в шоколаді».

Також у рамках Ярмарку відбудеться виступ ансамблю автентичної галицької музики «Мольфари», а на завершення – спільне приготування галицької страви у великому казані з подальшою дегустацією.

«Ми вдруге робимо спробу презентувати львів’янам і гостям нашого міста екологічно чисту продукцію, яка виробляється у нас на теренах Галичини. Це буде і молочна продукція, і органічна овочева продукція, представлена сертифікованим виробником, який вирощує її на Золочівщині у селі Поляни. Крім того, ми хотіли би трішечки більше залучити звичайних людей, пересічних мешканців міста і показати, наприклад, як можна спекти хліб в домашніх умовах – не дріжджовий, на заквасці, з житнього борошна», - розповідає президент ЛМГО «Екотерра» Наталія Чоловська.

«Ми не могли залишитись осторонь такої події, оскільки ми маємо у своєму асортименті власне традиційні продукти, притаманні Галичині. Це свого роду відродження традиційних галицьких рецептів. Ми із радістю підтримали цей Ярмарок і будемо всіх львів’ян пригощати молочними продуктами свого виробництва. Тому запрошуємо на дегустацію і на галицьку гостину», - говорить співорганізатор Ярмарку галицьких продуктів, представник ТМ «Молочна компанія «Галичина» Наталія Головачко.

Кульмінаційною подією Ярмарку стане спільне приготування традиційної галицької страви.

«Ми спільно з рестораторами і шеф-кухарями, які приїдуть на форум, які завітають на Ярмарок, приготуємо древню страву – галицький борщ. Його приготують, використовуючи органічні інгредієнти, вирощені на Галичині. Тобто, з наших регіональних продуктів», - додає Олексій Петелько. 

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення