• Головна
  • Сучасний автомобіль - складності в ремонті
Новини компаній
13:09, 21 серпня 2020 р.

Сучасний автомобіль - складності в ремонті

Новини компаній
Сучасний автомобіль - складності в ремонті, фото-1

Автомобілі останніх поколінь - вже далеко не ті «конструктори», які можна було розбирати і ремонтувати прямо в гаражі з використанням підручних інструментів. Це високотехнологічний комп'ютеризований транспорт, зручний в управлінні, комфортний та досить безпечний. Але є і зворотна сторона медалі - складність ремонту. Транспортний засіб, всі елементи якого оснащені датчиками та управляються бортовим комп'ютером, вже не відремонтуєш в гаражі. Необхідно звертатися в автомайстерню, а іноді і зовсім відмовлятися від експлуатації машини. Розглянемо питання ремонтопридатності сучасних авто більш детально.

Причини зниження надійності

Автопром нашого часу отримує прибутки за рахунок величезних оборотів. Чим частіше середньостатистичний автомобіліст буде міняти свого «залізного коня», тим вищі будуть продажі. Щоб їх забезпечити, виробники не тільки активно впроваджують інновації та покращують дизайн кожного наступного покоління авто, але і йдуть на всілякі хитрощі. Наприклад - оснащення автомобілів недовговічними даунсайзінговими силовими агрегатами. Для багатьох сучасних двигунів запас міцності по колінвалу та шатуну становить не вище 10%. Звичайно, такі мотори значно легші, за рахунок чого знижується загальна вага транспортного засобу. Але вони розраховані на пробіг до 50 тисяч кілометрів, далі можна очікувати відмови в роботі в будь-який час.

Сучасний автомобіль - складності в ремонті, фото-2

Машини, випущені півтора-два десятиліття тому мали простішу конструкцію, а відповідно - були простіші в ремонті. Навіть якщо транспорт ламався «посеред степу» далеко від благ цивілізації, несправності успішно усувалися за допомогою інструментів, які завжди були в багажнику.

Автомобілі, випущені в останні роки, демонструють високі показники потужності, екологічності, комфорту, безпеки. Але для самостійного ремонту вони недоступні. Адже навіть така, здавалося б, незначна проблема, як заміна лампочки у фарі, вимагає використання спеціальних знань, навичок та інструменту. Процедура займає близько 40 хвилин, при цьому розібрати потрібно мало не пів автомобіля. Самостійно вирішити таке завдання практично не реально, тим більше - в польових умовах.

Де ремонтувати автомобіль

Низька ремонтопридатність - основна проблема авто 21 століття. У разі виникнення несправності автомобіля останніх років випуску краще довірити тільки кваліфікованим фахівцям СТО. Сучасні автосервіси оснащені спеціальним обладнанням для діагностики і ремонту. З його допомогою досвідчені майстри оперативно виявляють несправності, визначають їх причину та виконують ремонт. Для запобігання поломок рекомендується проводити планове техобслуговування транспортного засобу відповідно до рекомендацій виробника. Воно також проводиться в умовах автосервісу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,70
39,78
EUR
42,65
42,75
PLN
9,86
9,91
Оголошення
live comments feed...