• Головна
  • Львів'яни вийшли на акцію солідарності з народом Білорусі, - ВІДЕО, ФОТО
20:52, 13 серпня 2020 р.
Надійне джерело

Львів'яни вийшли на акцію солідарності з народом Білорусі, - ВІДЕО, ФОТО

Фото - з відкритого доступу

Фото - з відкритого доступу

13 серпня близько 19:00 на площі Ринок у Львові відбулася акція солідарності з народом Білорусі. Львів'яни вийшли підтримати білорусів у боротьбі проти диктатури Олександра Лукашенка. 

За словами організаторів акції, головною метою стало висловлення підтримки білоруському народу, що до сьогодні бореться за свою свободу, гідність та право протистояти сталій диктатурі. Учасники акції були одягнені в білий колір та тримали плакати зі словами підтримки. 

Як передає 032.ua, уже декілька днів у Білорусі проходять масштабні акції протесту. Учасників мітингу масово арештовує влада республіки Білорусь. Усього за останні 4 дні до в'язниць потрапило понад 6 000 білорусів, які активно боролися за свої права та свободу.

Гучні акції розпочалися після того, як ЦВК оголосила результати виборів президента Білорусі 9 серпня. Відтак, перемогу здобув Олександр Лукашенко (Аляксандр Лукашэнка), що нібито отримав 80% голосів виборців, натомість його суперниця Світлана Тихановська (Святлана Ціханоўская) - 9,9%.

Львів'янка Тана розповідає, що прийшла на мітинг, адже вважає, що кожен народ повинен мати право на гідні та чесні вибори. "Найменше, що ми можемо зробити - це прийти на акцію підтримки та показати, що Україна знає, що відбувається там. Я вважаю, не потрібно порівнювати український "Майдан" з протестами в Білорусі, бо у нас різні ситуації та різні режими. У них теж революція, тому нам потрібно їх підтримувати", - розповіла активістка. 

Активіст Микита прийшов під стіни Львівської міськради, бо має у Білорусі друзів, за яких дуже хвилюється. Хлопець хоче показати білорусам, що їх підтримують в Україні. "Я хочу показати, що в Україні є підтримка, що я їх підтримую. Я боюся, що в них може просто не вийти "скинути" Лукашенка, а я хочу, щоб це вийшло", - додав хлопець.

Дивіться відео наживо з місця події у Львові: 

Нагадаємо, що 10 серпня у Львові біля консульства республіки Білорусь (вулиця Героїв УПА, 78) небайдужі місцеві мешканці влаштували акцію підтримки. Організаторами події стали Студентське братство Львова та "Демократична Сокира". 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#акція підтримки Білоруського народу у Львові #акція підтримки #Львів #новини Львів #новини Львова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,67
39,74
EUR
42,68
42,74
PLN
9,83
9,86
Оголошення
live comments feed...