• Головна
  • Львів'ян запрошують власноруч прикрасити вулицю Курбаса оберегами
22:13, 21 липня 2020 р.
Надійне джерело

Львів'ян запрошують власноруч прикрасити вулицю Курбаса оберегами

Львів'ян запрошують власноруч прикрасити вулицю Курбаса оберегами

25 липня з 13:00 до 17:00 на вулиці Курбаса відбудеться сімейне свято. Львів'ян і гостей міста запрошують створити «символ добра, достатку та злагоди». Потім цими об'єктами прикрасять вулицю Курбаса у Львові.

Як розповіла 032.ua співорганізаторка події Наталія Котляр, учасникам заходу запропонують створити власноруч свій український оберіг та залишити його на згадку Львову. Ромби та квадрати - а саме у такій формі створюватимуть прикраси - вважаються символами багатства і благополуччя.

"Це символ магічного числа 4 – символізує чотири пори року, чотири елементи, частини доби, життєві цикли. Саме цей символ служив сильним оберегом", - наголошують організатори.

Приблизно так хочуть прикрасити вулицю Курбаса, фото tsikurie.artetejido

Участь у події безкоштовна. Львів'ян забезпечать необхідними матеріалами, а декоратори і дизайнери з шоу-руму та арт-простору Garni Decor детально пояснять та навчать плетінню оберегу.

Зазначимо, що подібні символи зустрічаються і у культурі корінних народів Мексики. Індійський народ уічолі, що проживає у центральній Мексиці, активно займається нитковим мистецтвом. Вони створюють своєрідні картини зі шерстяної пряжі - nierika. Зазвичай це квадратна або кругла дощечка з отвором по центру, на яку наносять корольорові нитки. Потім ці прикраси-обереги вішають у домашніх святилищах, храмах, священних печерах та джерелах.

Читайте також: Чи змогли б ви скласти ЗНО з географії, - ТЕСТ

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини Львова #культура #події у Львові #куди піти на вихідних
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...