• Головна
  • Що найчастіше купували українці в аптеках цього року та які ліки найдорожчі
13:12, 20 липня 2020 р.
Надійне джерело

Що найчастіше купували українці в аптеках цього року та які ліки найдорожчі

Фото: @romankraft

Фото: @romankraft

Із запровадженням карантину в Україні через пандемію COVID-19, актуальними стали закупівлі онлайн. Багато магазинів та сервісів розпочали продаж товарів через власні сайти, не винятком стали і аптеки. Редакція 032.ua розпитала представників Сервісу пошуку та доставки ліків Liki24.com про те, що найчастіше замовляють українці та які ліки є найдорожчими, адже вони співпрацюють з понад 5600 ліцензованими аптеками по Україні.

Зазначимо, що Сервіс не впливає на ціноутворення в аптеках, а лише відображає порядок цін та наявність товарів в аптеках. Інколи ціна на одні й ті самі ліки в різних аптеках можуть суттєво відрізнятися. Наприклад, “Синупрет” в одній аптеці коштує 225,71 грн, а в іншій - 335.60 грн (різниця складає аж 67%). Тож коли користувач робить замовлення, він отримує можливість отримати свої ліки за оптимальною ціною.

"Синупрет", скріншот

Найдорожчими ліками станом на нині, є ліки від онкологічних захворювань. Так, вартість препарату “Герцептин” складає близько 43 тис.грн. 

"Грецептин", скріншот

"Грецептин", скріншот

Втім, здебільшого українці шукають інші препарати. За даними Сервісу, до карантину, тобто у січні - лютому, їхні користувачі найчастіше шукали противірусні засоби, ліки від нежитю, заспокійливі, протизапальні засоби, ліки для жіночого здоров'я.

“У березні та квітні частіше за все люди шукали медичні маски, антисептики, парацетамол, спирт та противірусні препарати. Варто окремо відзначити різкий ріст попиту на препарат “Протефлазід”, який Українська академія наук рекомендувала як засіб проти коронавірусу. Незважаючи на публікації-спростування його ефективності, попит на нього залишався високим аж до початку травня”, - пояснили представники Сервісу.

У травні та червні лідером пошукових запитів став “Дексаметазон” - після того як ВООЗ офіційно визнала прорив британських вчених у дослідженнях ефективності препарату у боротьбі з COVID-19. Також користувачі активно шукали заспокійливі, ліки для здоров’я печінки, кардіопрепарати, медикаменти для покращення травлення та жіночого здоров'я. 

Нагадаємо, раніше сайт 032.ua аналізував ціни в різних аптеках на популярні препарати від грипу та застуди. 

*Зазначимо, що цей матеріал не є рекламою і публікується виключно з інформаційною метою.

Читайте також: Чи змогли б ви скласти ЗНО з географії, - ТЕСТ

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини Львова #ліки #аптеки #ціни #медичні препарати #коронавірус
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,20
39,40
EUR
42,65
42,90
PLN
9,82
9,90
Оголошення
live comments feed...