• Головна
  • На "Високому Замку" намагалися самовільно збудувати церкву: псевдодухівники втекли, - ФОТО
14:18, 16 липня 2020 р.
Надійне джерело

На "Високому Замку" намагалися самовільно збудувати церкву: псевдодухівники втекли, - ФОТО

На "Високому Замку" намагалися самовільно збудувати церкву: псевдодухівники втекли, - ФОТО

15 липня у парку "Високий Замок", біля підніжжя самої гори, виявили самовільні будівельні роботи. Присутні на місці особи пояснили, що зводять церкву. Втім необхідних дозволів на будівництво у них не було.

За словами директора департаменту "Адміністрація міського голови" Львівської міської ради Євгена Бойка, один чоловік придставився греко-католицьким єпископом Михайлом (Ковалем) від Єдиної Соборної та Апостольської церкви. Допомагав йому "піддиякон" Михайло. Духівники пояснили, що зводять церкву, яка колись там нібито була.

"Щоправда жодних установчих документів релігійної громади, ані жодних документів щодо будівництва пред'явити не змогли, яких і в принципі не існує. Безперечно, місто звернеться в поліцію та в інші контролюючі органи, для призупинення незаконного будівництва. Також важливо з'ясувати, хто ці люди, і, щоб на Високому Замку, чи деінде в місті не з'явились квазірелігійні утворення. Просимо також церкви міста в можливий спосіб застерегти своїх вірян від участі у можливих дійствах подібних організацій", - заявив Євген Бойко і додав фото та відео з місця події.

На наступний день, 16 липня, комунальники прибули на Високий Замок, щоб очистити ділянку від самовільно встановлених конструкцій. А "духівники", яких Євген Бойко назвав самозванцями, втекли. Синкел у справах монашества у Львівській Архиєпархії УГКЦ, отець Юрій Бойко також назвав цих осіб самопроголошеними священослужителями. 

"Органи місцевої влади ніколи не перешкоджали спорудженню тих чи інших релігійних осередків. Керуючись меморандумом, підписаним на рівні усіх архиєреїв традиційних церков Львова, місто формує здорову культурну і духовну стратегію в полі чинного законодавства", - резюмував посадовець.

Читайте також: Захистимо українську мову: у Львові виступили проти законопроєкту Бужанського, - ВІДЕО, ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини Львова #Високий Замок #самовільна забудова
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,25
41,35
EUR
45,60
45,69
PLN
10,60
10,66
Оголошення
live comments feed...