• Головна
  • Де у Львові можна зробити ПЛР-тест на коронавірус та скільки це коштує
18:47, 16 липня 2020 р.
Надійне джерело

Де у Львові можна зробити ПЛР-тест на коронавірус та скільки це коштує

Фото умовне / з відкритих джерел

Фото умовне / з відкритих джерел

Впродовж останнього часу у Львівській області за добу виявляють найбільшу кількість хворих, у яких діагностують коронавірусну інфекцію. Станом на 16 липня загалом підтвердили 7622 випадки інфікування.

Щоб виявити коронавірус у мешканців, у лабораторіях проводять ПЛР-тестування (тестування методом полімеразної ланцюгової реакції). Його безкоштовно роблять людям із симптомами коронавірусної хвороби та особам, які мали контакт із хворими. Однак, у приватних лікарнях тестування можуть пройти всі охочі. Кореспондентка 032.ua вирішила дізналася, де у Львові проводять ПЛР-дослідження на СOVID-19 та скільки це коштує. 

У медичному центрі "Медікавер" ПЛР-дослідження коштує 2200 гривень. Якщо ви здаєте матеріал-тест до 12:00, то результат отримаєте до 12:00 наступного дня. У лабораторії "Унілаб" також проводить тестування. ПЛР-тест коштує 1500 гривень. Його термін виконання до 3 робочих днів, не враховуючи день забору та вихідні дні. 

У діагностичному центрі "МеДіс" вартість дослідження становить 1500 гривень. Результат можна отримати від 3 до 5 робочих днів. Із 16 липня є можливість пройти терміновий текст, його результат отримаєте до 30 годин. Відповідно, це коштує дорожче - 2100 гривень. 

У лабораторії медичного центру "Святої Параскеви" ПЛР-дослідження проводять за 1780 гривень. Виконують аналіз впродовж 2 робочих днів, не враховуючи дня забору.  У медично-діагностичному центрі "Астар" вартість відповідного тесту становить 1500 гривень. Якщо матеріал для тестування здаєте вранці, то результат отримаєте за добу. Якщо після обіду - впродовж 2 днів. За потреби, є можливість терміново отримати результат впродовж дня (після 18:00), якщо здасте тест-матеріал вранці. Ціна від цього не залежить. 

У медичній лабораторії "Пріма МЕД" ПЛР-тест коштує 830 гривень. Результат буде готовий через два робочих дні. Науково-дослідний інститут епідеміології та гігієни Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького також проводить лабораторні дослідження методом ПЛР. Вартість їх становить 1000 гривень. Результат отримати можна за добу. 

Довідково. ПЛР-тестування - тестування методом полімеразної ланцюгової реакції. Таке тестування показує наявність чи відсутність в організмі людини ДНК або РНК вірусу. Завдяки ПЛР-тесту можна виявити у хворого коронавірус ще у перші дні зараження. Проводять тестування методом забору зразків із верхніх дихальних шляхів (носоглотки) пацієнта. 

Зазначимо, у травні в Україні розпочали проводити тестування методом імуно-ферментного аналізу (ІФА). За допомогою якого виявляють антитіла, які виробляються коли організм уражений вірусом. Визначають імуноглобуліни двох типів: M і G. Якщо виявляють M, то це говорить про гострий процес захворювання, якщо G — то людина перехворіла вірусом і виробилися антитіла до цього захворювання. Кореспондентка 032.ua повідомляла, коли та де розпочали проводити ІФА-тест на Львівщині та як можна пройти тестування. 

*Примітка: Матеріал підготувала редакція 032.ua та він не є комерційним. 

Читайте також: Уряд виділив кошти на підвищення зарплат медикам: коли та на скільки повинні зрости

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032.ua #ПЛР-тест #коронавірус #новини
Високі оцінки користувачів за Достовірність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,70
39,78
EUR
42,65
42,75
PLN
9,86
9,91
Оголошення
live comments feed...