• Головна
  • Відпустка під час пандемії: куди та за скільки полетіти за кордон українцям у 2020 році
09:17, 9 липня 2020 р.
Надійне джерело

Відпустка під час пандемії: куди та за скільки полетіти за кордон українцям у 2020 році

Фото - з відкритого доступу ( Чорногорія)

Фото - з відкритого доступу ( Чорногорія)

У зв’язку з пандемією COVID-19 більшість туристичних країн досі не відкрили свої кордони. Однак українці все ж таки зможуть цьогоріч насолодитися відпусткою на окремих світових курортах. Про те куди поїхати цього літа, скільки це коштує та які умови перетину кордонів для українців, дізнавалася журналістка 032.ua.

Днями на офіційному телеграм-каналі Міністерства охорони здоров’я оприлюднили перелік країн, які відкрили свої кордони для українських мандрівників. Через пандемію COVID-19 в деяких країнах встановили проходження 14-денного карантину та інші обмеження для подорожуючих. Зараз українців раді приймати в 22 країнах світу.

Серед них - без проходження карантинного обмеження (карантину): Албанія, Афганістан, Єгипет, Ірак, Іран, Північна Македонія, Сербія.

З обов’язковою 14-денною самоізоляцією: Білорусь, Велика Британія, Ірландія, Ефіопія, Замбія, Кенія, Словенія.

За наявності сертифіката про тест на COVID-19, а також за проходження 14-денної самоізоляції: Південний Судан, Туніс.

За наявності страхового поліса на COVID-19:Туреччина

За наявності негативного результату тесту на COVID-19: Чорногорія

За наявності страхового поліса: Танзанія.

Якщо не перебували у країнах Шенгенської угоди, Великої Британії, Ірландії, Китаї, Бразилії, Ірані: США.

З обмеженнями: Сомалі.

Після отримання спецдозволу від уряду: Таджикистан.

Єгипет

Єгипет - це справжній рай для туристів, які полюбляють спеку та чисте море. Затяті мандрівники та поціновувачі історії також знайдуть в цій країні свою стихію. Загадкові піраміди, велетенські скіфи, унікальні саркофаги, старовинні міста та загадки на кожному кроці здивують своєю величністю та містичністю. Любителів дайвінгу Єгипет може здивувати неймовірною красою рифів та різноманітністю підводного світу.

Як доїхати?

На жаль, зі Львова до Єгипту немає прямих рейсів. Деякі авіакомпанії пропонують долетіти до Єгипту за 2 дні та 7 годин. Найменший час за який турист може прибути в Єгипет зі Львова становить понад 7 годин. Вартість такої поїздки (у дві сторони з двох осіб) коливається від 23 000 до 28 000.

Однак з Києва є прямі авіарейси до курортних міст у Єгипті. Туди ви можете долетіти усього за 4 години, а вартість двох квитків у обидві сторони буде становити від 19 000 до 22 000 грн. Відтак у Єгипет вигідніше брати тур, у який входить вартість перельоту, проживання та харчування.

Де зупинитися?

Ми порівняли ціни найвідоміших турагенств та визначили, що ціна туру в Єгипет зі Львова коливається від 16 850 до 20 750 грн за двох мандрівників (7 ночей). Обирали лише готелі, які мають чотири та більше зірок. Звичайно, в ціну входить переліт, проживання та триразове харчування.

Бронювати тури з Києва трішки вигідніше. За 7 ночей двоє мандрівників у країні пірамід можуть заплатити від 15 000 до 19 000. Але це в готелях, що мають більше 4 зірок. Звичайно, ціна може змінюватися відповідно до таких факторів: розташування готелю, розмір готелю, харчування, умови та пора року.

Албанія

На відміну від Туреччини та Єгипту, Албанія - це порівняно незвіданий українцями куточок землі. Головні курортні міста цієї країни нічим не поступаються Мальдівам, Балі чи Кіпру. До основних туристичних локацій належать Дуррес, Влера і Саранда. Але крім них у країні ще є безліч маленьких затишних містечок вздовж усього узбережжя, тому знайдеться варіант на кожен смак та гаманець.

За словами місцевих, найчистіше море в південній частині Албанії, що ближче до грецького кордону і славнозвісного острову Корфу. Помітна різниця і в кольорі води: північна частина країни омивається Адріатичним морем, в якому вода має насичений синій колір, а південна - Іонічним, з водою світло-блакитного кольору.

Як доїхати?

На диво, авіаквитки в Албанію (столицю Тірана) зі Львові досить недорогі. Двом людям за квиток у дві сторони доведеться заплатити від 8 000 до 10 700 грн. Час авіамандрівки займе від 5 годин з пересадками, оскільки прямих рейсів з міста Лева немає.

З Києва в Албанію (Тірана) можна долетіти за 6 годин, є рейси, які тривають і 22 години з пересадками. Два мандрівники за переліт в обидві сторони можуть віддати від 4 000 до 12 000 грн. Порада для туристів: потрібно постійно моніторити пропозиції авіакомпаній, адже можна “схопити” дійсно бюджетні пропозиції.

Де зупинитися?

У випадку Албанії, вигідніше формувати вашу подорож самостійно, а не брати тур. Ми порівняли ціни на різних платформах і визначили, що дві людини за 6 днів у готелі (чи квартирі) в місті Влера можуть заплатити від 5 000 до 11 000 грн (обирали серед бюджетних варіантів). Якщо старанно пошукати, то можна за 9 000 грн зняти комфортну квартиру з видом на море. Врахуйте, що вам доведеться витратити гроші на трансфер до місця ночівлі, їжу та розваги.

Якщо ж ви любителі турів, то і для таких туристів можна знайти чудові пропозиції. У готелях, де більше 4 зірок за 7 ночей двом особами доведеться заплатити від 26 000 до 35 000 грн. Звичайно, у вартість туру входить переліт, проживання, харчування (сніданки) та трансфер до готелю.

Сербія

Зараз Сербію не можна назвати відомим світовим курортом, однак є сфера в якій ця країна дійсно займає провідну позицію - оздоровчі тури. Місцеві курорти вважають одними з найкращих в Європі, бо вони оснащені сучасним обладнанням і пропонують демократичні ціни. Туристів у Сербії може здивувати хороша природа, м'який клімат, можливості для полювання і риболовлі та унікальна історична спадщина.

Найкращими термальними курортами в Сербії є Врнячка-Баня, Буковічка Баня, Сокобаня, Баня-Ковільяча і Палич. Не менш популярними є також високогірні курорти, такі як Златібор, Іваниця, Дівчібаре. Однак місце, де нога туриста повинна точно побувати - місто Белград. У столиці Сербії є на що подивитися допитливому туристу: парк Ада-Сіганлія, Національний музей на площі Республіки, середньовічна білокам'яна фортеця Калемегдансер, Будинок князя Мілоша, Галерея фресок, Старий королівський палац, етнографічний музей, Палац княгині Любіца.

Як доїхати?

Для українців, які хочуть поїхати в Сербію під час пандемії, відмінили обов’язкове проходження карантину. Однак варто зазначити, що зі Львова прямих рейсів до столиці Сербії немає, тому політ буде з пересадкою (від 13 годин до 2 днів). Вартість такого перельоту на двох мандрівників (у дві сторони) становитиме від 9 000 до 11 000 грн.

Натомість з Києва до Сербії переліт буде коштувати значно менше, ціни варіюються від 6 000 до 10 000 грн. Така вартість не означає, що авіапереліт триватиме менше, з пересадками рейс з Києва може тривати від 10 годин до 2 днів.

Де зупинитися?

На жаль, туристичні агентства в Україні не пропонують мандрівникам тури до Сербії, тому поїздку в цю країну доведеться планувати самостійно. Ціни на готелі та апартаменти у цій країні вам сподобаються. За 6 днів проживання двоє подорожуючих можуть заплатити від 7 000 до 19 000 (проживання у 4-зірковому готелі). Харчування та транспорт обійдуться вам не так дорого, тому бережіть гроші на мандри історичною Сербією.

Туреччина

“All Inclusive” - саме з цією фразою у туристів асоціюється Туреччина. Окрім яскраво-блакитного моря та 5-зіркових готелів, ця країна відома неймовірною історією, де досі вирує дух величної імперії та войовничих правителів. Це - Стамбул, Анкара, Кемер, Анталія, Сіде та інші міста, де можна знайти справжню велич природи в поєднанні з історичною спадщиною. Тому редакція 032.ua рекомендує читачам обов’язково відвідати 10 місць в Туреччині: Лікійські гробниці, Памуккале, гора Немрут-Даг, селище на березі моря Олюденіз, каньйон Кепрюлю, пляж в Долині метеликів, район Кападокія, озеро Ван, Зелений каньйон та Монастир Панагія Зуміла.

Як доїхати?

Якщо ви все ж таки обрали подорож під час пандемії, то за 2 години авіаперельоту ви опинитесь у Туреччині (Стамбулі). Однак при собі ви повинні мати страховий поліс на COVID-19, в іншому випадку вас можуть депортувати. Двоє затятих мандрівників за переліт у дві сторони зі Львова можуть заплатити від 8 000 до 10 000 грн. Ціна за переліт з Києва майже така сама. Вартість авіаквитків у інші курортні міста Туреччини варіюється від 8 000 до 12 000 грн.

Де зупинитися?

Вигідніше брати тури до Туреччини, але це завжди буде “прив’язувати” вас до місця розташування готелю. Однак, якщо вам так зручніше, то за 7 ночей (8 днів) у готелях доведеться віддати від 19 000 до 30 000 грн. У вартість входить проживання (4- та 5-зіркові готелі), переліт, харчування (3-разове) та трансфер від аеропорту.

Але є свій шарм і в самостійних подорожах. Зазвичай, біля відомих туристичних локацій розташовані готелі чи хостели, де ви можете залишитися на декілька ночей, а потім знову продовжити свої мандри. Орендувати машину в Туреччині просто, якщо у вас є права міжнародного зразка. За 6 днів оренди автомобіля ви можете заплатити від 3 000 до 9 000 грн, ціна залежить від марки та комплектації автомобіля.

До того ж, знайти готель чи квартиру в цій країні - не проблема. Ціни досить демократичні. Відтак, двоє людей за 6 днів проживання можуть заплатити від 7 000 до 12 000 грн.

Чорногорія

Ще однією неймовірно красивою та привабливою для туристів країною вважають Чорногорію. Це місце для тих, хто любить поєднання історичних будівель з неймовірними краєвидами. Незважаючи на невеликі розміри країни, тут вирує географічне різноманіття. В Чорногорії є Адріатичне море, високі гори та загадкові рівнини.

Найцікавішими містами тут є: Подгориця (столиця), Бар (основне портове місто країни), Будва (найпопулярніший серед туристів курорт), Цетіне (перша столиця Чорногорії), Котор (місто, всіяне неймовірною старовинною архітектурою), Тіват (невелике містечко на березі моря), Улцинь (містечко, що було колишньою базою піратів).

Відпустка під час пандемії: куди та за скільки полетіти за кордон українцям у 2020 році

Як доїхати?

Потрапити в Чорногорію можливо лише тоді, коли ви матимете підтверджений негативний результат тесту на COVID-19. Однак, якщо ви вже пройшли цю процедуру, то можна переходити до пошуків авіаквитків. Зі Львова немає прямих перельотів до курортів в Чорногорії, тому ви можете розраховувати на дорогу, що займе від 5 годин до 2 днів. За таку авіамандрівку (у дві сторони) двом туристам доведеться заплатити від 8 000 до 15 000 грн. З Києва також немає прямих авіаперельотів, а ціни порівняно однакові.

Де зупинитися?

Тури в Чорногорію зі Львова та Києва коштують від 22 000 грн. У його вартість, переважно, не входить харчування, однак краєвиди Чорногорії точно компенсують цей маленький нюанс. Якщо ваша мета - подорожувати самостійно, то можна знайти вигідні пропозиції. Відтак деякі готелі пропонують двом туристам за 7 днів проживання заплатити від 3 000 грн. Ви можете знайти і дорожчі апартаменти. У середньому, ціни коливаються від 7 000 до 15 000 грн (за 7 днів).

Хорошим варіантом для туристів буде оренда автомобіля. Тут за 6 днів користування авто доведеться заплатити від 4 000 до 9 000 грн. Деякі сервіси пропонують взяти автомобіль одразу біля аеропорту.

Нагадаємо, що раніше журналістка 032.ua розповідала про 6 казкових озер в Карпатах та як доїхати туди зі Львова.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#відпустка 2020 #куди поїхати за кордон #умови перетину кордонів #Чорногорія #Сербія #Туреччина #Єгипет #Албанія
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Ми розпочинаємо новий спецпроект на нашому сайті під назвою “Подорожуй із 032.ua”. Кілька разів на місяць ми писатимемо про те, де можна відпочити в Україні, які місця львів'янам обов'язково варто відвідати, як туди доїхати і де зупинитись.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,80
39,84
EUR
42,82
42,88
PLN
9,82
9,87
Оголошення
live comments feed...