• Головна
  • У МОЗ розповіли, чи готова Україна до другої хвилі епідемії COVID-19, - ВІДЕО
13:19, 7 липня 2020 р.
Надійне джерело

У МОЗ розповіли, чи готова Україна до другої хвилі епідемії COVID-19, - ВІДЕО

Фото - з відкритого доступу

Фото - з відкритого доступу

7 липня під час онлайн-брифінгу Міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів, чи готова українська медична система витримати нову хвилю епідемії коронавірусу.

Як повідомляє журналістка 032.ua очільник Міністерства охорони здоров'я Максим Степаном наголосив, що рівень готовності медичної системи країни до другої хвилі зараження значно зростає. Зокрема, усі лабораторні центри міста мають місячний запас ПЛР та ІФА-тестувань. 

"Рівень забезпеченості нашої країни до другої хвилі епідемії не можливо порівняти з тим, що був ще в березні. Станом на сьогодні, всі лабораторні центри забезпечені місячним запасом ІФА та ПЛР - тестувань. Наголошую, що це при повній навантаженості центрів. Зараз ми готуємося до другої хвилі епідемії. Хочемо, аби медична система витримала навантаження та усім вчасно надавали медичну допомогу", - розповів посадовець.

Довідково. ПЛР-тестування - тестування методом полімеразної ланцюгової реакції. Таке тестування показує наявність чи відсутність в організмі людини ДНК або РНК вірусу. Завдяки ПЛР-тесту можна виявити у хворого коронавірус ще у перші дні зараження. Проводять тестування методом забору зразків із верхніх дихальних шляхів (носоглотки) пацієнта. Дослідження відбувається протягом 4-6 годин.

ІФА-тестування - це імуно-ферментний аналіз, за допомогою якого виявляють антитіла, які виробляються коли організм уражений вірусом. До того ж, методом ІФА-тестування визначають імуноглобуліни двох типів: M і G. Якщо виявляють M, то це говорить про гострий процес захворювання, якщо G — то людина перехворіла вірусом і виробилися антитіла до цього захворювання.

Нагадаємо, що зранку 7 липня в Україні лабораторно підтвердили 49 607 випадків COVID-19. З них 1283 смертей хворих та 22 193 пацієнти одужало. За добу зафіксовано 564 нові випадки. Загалом проведено 731 858 тестувань методом ПЛР.

Читайте також: Кількість хворих на коронавірус у Львівській області: статистика за 7 липня

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#коронавірус #нова хвиля зараження #друга хвиля епідемії #COVID-19 #Україна #медична система #МОЗ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...