• Головна
  • Інтернатура 2020: про умови проходження у приватних лікарнях та скільки коштів виділили на оплату стажування
16:11, 17 червня 2020 р.
Надійне джерело

Інтернатура 2020: про умови проходження у приватних лікарнях та скільки коштів виділили на оплату стажування

Фото умовне: mgu.edu.ua

Фото умовне: mgu.edu.ua

17 червня під час онлайн-брифінгу заступниця міністра охорони здоров'я Ірина Микичак розповіла про особливості проходження інтернатури випускників медуніверситетів. Зокрема пояснила, за яких умов студенти можуть пройти її у приватних закладах охорони здоров'я.

Як повідомляє кореспондентка 032.ua, випускники медуніверситетів бюджетної та контрактної форм навчання можуть проходити інтернатуру чи стажування в інтернатурі у приватних медичних закладах. Однак, є певні умови: заклад повинен мати ліценцію на право ведення медичної практики. Він має бути внесений до переліку баз інтернатури, який затверджується наказами обласних департаментів охорони здоров'я. Випускник, який стажуватиметься чи працюватиме у приватному закладі, буде проходити очну частину за кошти державного бюджету, а заочну - коштом приватного медзакладу. 

"17 червня на засіданні Кабміну очікується затвердження порядку використання коштів, передбачених у держбюджеті для організації стажування лікарів та інтернів у 2020 році. Порядком буде визначено, що розпорядниками бюджетних коштів стануть обласні державні адміністрації. Тобто, обласні департаменти охорони здоров'я отримають бюджетні кошти відповідно до кількості лікарів-інтернів, які вступають в інтернатуру у 2020 році. На оплату стажування лікарів-інтернів цього року з держбюджету виділено 99 млн грн", - додала Ірина Микичак. 

Порядок проходження інтернатури у 2020 році діятиме минулорічний. МОЗ працює над розробкою нового. Він залежатиме від рівня підготовки випускника та від обраної ним майбутньої спеціальності.

Зазначимо, в Україні тривають ліцензійні тестові іспити на визначення знань у галузі медицини КРОК-2. Для участі в іспитах за різними спеціальностями було зареєстровано 14 650 студентів. Явка склала 96,5 відсотка. Іспити проводяться з дотриманням усіх протиепідемічних вимог.

Додамо, станом на ранок 17 червня у Львові зафіксували 3227 лабораторно підтверджених випадків інфікування коронавірусом. Померло 106 інфікованих пацієнтів, 644 - одужало. Упродовж минулої доби провели 558 ПЛР-тестів у лабораторних центрах. 155 виявилися позитивними. 

Читайте також: У Львові не вистачає грошей на зарплати комунальникам: депутатів просять взяти кредит у ЄБРР

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032.ua #випускники #медуніверситет #інтернатура #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,38
39,45
EUR
42,87
43,00
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...