• Головна
  • Максим Козицький очолив всеукраїнський рейтинг голів ОДА
14:17, 16 червня 2020 р.
Надійне джерело

Максим Козицький очолив всеукраїнський рейтинг голів ОДА

Максим Козицький очолив всеукраїнський рейтинг голів ОДА

15 червня російськомовне київське видання "Ділова столиця" опублікувало рейтинг голів обласних державних адміністрацій. Перше місце у списку посів голова Львівської ОДА Максим Козицький. Президент України Володимир Зеленський призначив свого намісника на Львівщині в лютому 2020 року. Козицький замінив на цій посаді Маркіяна Мальського, який пропрацював у ЛОДА трохи менше, ніж пів року. Столичне медіа назвало кадрову політику слабкою точкою Глави держави. Адже зміни очільників адміністрацій (і не лише) продовжуються донині. Так, лише 11 червня в Україні змінили керівництво Запорізької ОДА.

Максим Козцький/ facebook.com

Максим Козцький/ facebook.com

При розробці щорічного рейтингу, видання порівнювало показники 22 мирних областей (без окупованого Криму, Донеччини і Луганщини). Загалом брали уваги 20 суспільно значущих критеріїв, дані з Держстату (народжуваність, смертність), економічне зростання регіону, виплату заробітної плати, експорт та імпорт тощо за перший квартал 2020 року.

За кінцевими підрахунками, на першому місці опинився Максим Козицький, який набрав найбільше балів - 74,5. Автори дослідження відзначили, що Львівська область за перші три місяці року уникла крупних провалів (крім частки робітників, які пішли у відпустку за власний кошт 2,7%). Львівщина посіда друге місце по Україні за динамікою будівництва (ріст на 8,9% порівняно з 2019 роком). Основний вклад, як вважається, тут зробила харчова промисловість. Також у Львівській області зафіксували приріст (на 15,4%) будівництва нового житла та нежитлових приміщень, що стало одним із шести найвищих показників в країні.

Довідково: російськомовне видання "Ділова столиця" існує на ринку з 2001 року. Видавець ПрАТ "Картель", власник - колишній народний депутат від БПП Вадим Денисенко. До 2013 року найбільшим бенефіціаром підприємства була компанія International Ltd з Белізу, кінцевими акціонерами якої виявилися представники російської нафтової компанії "Лукойл". Пізніше "Картель" викупив частку акцій у Олексія Федуна, але белізька офшора все одно володіє більшою часткою акцій.

За матеріалами "Ділової столиці"

Читайте також: Суд відмовив прокуратурі в обранні запобіжного заходу ексголові Львівської ОДА Мальському

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини Львова #Львівщина #Козицький #ЛОДА #Львівська ОДА #рейтинг
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,72
39,82
EUR
42,75
42,84
PLN
9,82
9,87
Оголошення
live comments feed...