• Головна
  • Суд відмовив прокуратурі в обранні запобіжного заходу ексголові Львівської ОДА Мальському
19:12, 11 червня 2020 р.
Надійне джерело

Суд відмовив прокуратурі в обранні запобіжного заходу ексголові Львівської ОДА Мальському

Суд відмовив прокуратурі в обранні запобіжного заходу ексголові Львівської ОДА Мальському

10 червня ввечері Галицький райсуд міста Львова відмовив прокуратурі в обранні запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання колишньому голові Львівської обласної державної адміністрації Маркіянові Мальському. Призначенець Зеленського керував Львівщиною з липня до грудня 2019 року. Наприкінці року його особисто звільнив президент України.

Як повідомило видання "Радіо Свобода", 9 червня Маркіянові Мальському повідомили про підозру за ч.2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України. Прокуратура Львівської області вважає, що дії експосадовця спричинили збитки державі на 7,2 мільйонів гривень. Йдеться про розпорядження голови ЛОДА від 7 серпня 2019 року, яким зобов'язани продати земельну ділянку з озером і прибережною смугою.

Головна прокурорка Львівщини Ірина Діденко підкреслила, що велика водойма на 9 гектарів не може ніким бути відчужена, максимум - надана в оренду. Втім це майно оцінили й відчужили як звичайну земельну ділянку.

Слідство переконане, що Мальський своїм розпорядженням зобов'язав продати землю на 15 гектарів на теторії Бібрської міської ради Перемишлянського району  ТОВ "Узлісся". Власником компанії є відомий львівський бізнесмен, власник готельно-оздоровчого центру "Едем резорт" Ігор Кривецький. Землю за селом Стрілки виділили для будівництва та обслуговування об’єктів рекреаційного призначення.

За даними "Радіо Свобода", сам Мальський вважає підозру передчасною і безпідставною. Колишній посадовець додав, що процедура оформлення власності цієї конкретної ділянки орендарем розпочалася ще у 2018 році. 

Водночас на фіційній сторінці "Едем резорт" у фейсбуці заявили, що підприємство після купівлі земельної ділянки провело інвентаризацію і виявило "помилку, що була допущена службовцями Державного водного агентства". Відтак заклад вирішив повернути земельну ділянку і водойму у власність держави.

Читайте також: Чим відрізняються літні майданчики у Львові та Європі і які альтернативи, - ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини Львова #Львівщина #Мальський #підозра #Кривецький
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,99
40,08
EUR
43,16
43,25
PLN
9,97
10,03
Оголошення
live comments feed...