• Головна
  • У лікарні ШМД Львова немає карет "швидкої": що відомо про проблему
20:08, 9 червня 2020 р.
Надійне джерело

У лікарні ШМД Львова немає карет "швидкої": що відомо про проблему

Фото умовне: news.bigmir.net

Фото умовне: news.bigmir.net

Станом на 9 червня у Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги Львова немає жодної карети "швидкої". Є лише два старих спецтранспорти - бус та легкова машина. 

Про це розповів у коментарі кореспондентці 032.ua головний лікар лікарні ШМД Олег Самчук. За його словами, відсутність "швидких" - це проблема, яка не вирішувалася роками. Щоб жителі якісно могли отримати медичну допомогу, лікарня повинна мати свій автопарк та автотранспорт. 

"Карети швидкої допомоги повинні транспортувати пацієнтів по місту, перевозити між лікарнями, обслуговувати виклики. Мінімум потрібно 10 машин. Оптимально має бути 20 - 25 карет швидкої медичної допомоги. Є 27 пакетів медичних послуг. З них 27-ий — це пакет екстреної медичної допомоги. При цьому, можна контактувати з Національною службою здоров’я України та отримати компенсацію всіх витрат - фінанси на виклики й на обслуговування. Це навантаження не буде впливати на місцевий бюджет", - додав Олег Самчук. 

Також він зазначив, що машини повинні бути розміщені по місту, щоб люди легко змогли доїхати до лікарні. Це допоможе розвантажити обласну станцію екстреної медичної допомоги. 

Додамо, у травні у Львові на розгляд депутатів міськради виносили питання про закупівлю карет швидкої. Однак, рішення не прийняли. 

Зазначимо, раніше 032.ua дізнавався, як працює під час пандемії лікарня ШМД і чи адаптована до нових коронавірусних реалій.

Нагадаємо, 27 травня у Львові "швидка" доставила до Клінічної лікарні ШМД 57-річного львів'янина. У чоловіка зупинилося серце при транспортуванні у лікарню. Його реанімували впродовж 20 хвилин. 

Читайте також: Керівництво Лікарського товариства у Львові просить збільшити кількість ПЛР-тестувань

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032.ua #лікарня_ШМД #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...