• Головна
  • Керівництво Лікарського товариства у Львові просить збільшити кількість ПЛР-тестувань
11:17, 9 червня 2020 р.
Надійне джерело

Керівництво Лікарського товариства у Львові просить збільшити кількість ПЛР-тестувань

Фото умовне: @hikeshaw

Фото умовне: @hikeshaw

Головна Управа Українського лікарського товариства у Львові звернулася догГолови Львівської ОДА Максима Козицького, директора департаменту охорони здоров'я ЛОДА Ореста Чемериса та начальника  обласного штабу з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій Андрія Васька. Медики Львівщини просять збільшити кількість лабораторних тестів методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР-тестів) та посилити захист лікарів.

Як йдеться у відкритому зверненні УЛТ, станом на початок червня 2020 року у Львівській області на COVID-19 захворіло 400 медпрацівників. Загалом по Україні заразилися коронавірусом 4963 медичних працівників, що майже рівноцінно показникам в Італії. 36 українських медиків померли від ускладнень COVID -19.

Лікарі вважають, що послаблення карантину не відповідає рівню зниження захворюваності в Україні. А це може призвести до другої хвилі різкого підйому захворюваності та смертності від коронавірусної хвороби. Окрім цього, для послаблення карантину проводять недостатньо ПЛР-тестів: 8 тестів на 1000 населення, тоді як у сусідній Польщі це 24 на 1000 населення, а в Чехії - 41 на 1000 населення.

Зазначається також, що застосування скринінгу IgM серед потенційних стаціонарних пацієнтів як альтернативи ПЛР-тестуванню (в умовах значної затримки одержання результату) може виявитися недостатнім для локального контролю за епідемією у медичних закладах. Скринінг не виявлятиме безсимптомних носіїв захворювання. Це у свою чергу формуватиме вогнища інфекції у медичних закладах, робота яких є критично важливою.

Відтак, Українське лікарське товариство у Львові просить забезпечити медичні установи, які борються з пандемією, тримісячним запасом засобів індивідуального захисту (маски, рукавички, костюми тощо). Збільшити кількість ПЛР-тестувань, щоби зменшити чергу очікування до 3 діб. Надати медпрацівникам пріоритет у проведенні й отриманні результатів тестів. Посилити інформування львів'ян щодо дотримання правил безпеки.

"Це дозволить оперативно виявляти та ізольовувати хворих у медичних закладах. Ефективно проводити епідрозслідування та локалізувати спалахи COVID-19. З іншго боку, дозволить функціонувати медичному закладу у штатному режимі надання медичних послуг, а не тотально закривати відділення та лікарні", - резюмували в УЛТ.

Читайте також: Скільки хворих на COVID-19 в Україні: дані за 9 червня

За матеріалами з сайту УЛТ

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини Львова #коронавірус #статистика #COVID-19 #Львів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,84
EUR
42,78
42,83
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...