• Головна
  • Стало відомо, хто відповідає за закупівлю ІФА-тестів в Україні
14:10, 7 червня 2020 р.
Надійне джерело

Стало відомо, хто відповідає за закупівлю ІФА-тестів в Україні

Фото - з відкритого доступу

Фото - з відкритого доступу

7 червня під час онлайн-брифінгу Міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів про те, хто закуповує тести для імунноферментного аналізу (ІФА) для українських лабораторій та медичних закладів. 

Як повідомляє журналістка 032.ua, очільник Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов наголосив, що у клініки та лабораторії ІФА-тести закуповує безпосердньо місцева влада. Станом на 7 червня, в Україні провели понад 40 тисяч таких тестувань. 

"Щодо використання ІФА-тестів, то згідно наших рекомендацій, закупівля їх відбувається децентралізовано. Тобто закупівля тестів доручена місцевим органам влади, які їх купують та використовують згідно з затвердженою інструкцією МОЗ. Станом на сьогодні, в нас зробили близько 40 600 ІФА-тестів. Позитивний результат отримали 1624 людини", - розповів міністр. 

Також Максим Степанов повідомив, що в Україні ці тести з'явилися одразу після того, як їх почали реалізовувати на світовому ринку. До пандемії в країні не було жодних тест-систем. 

"До початку пандемії в Україні не було ніяких тест-систем, які могли виявити антитіла в організмі людини. Після того, як у світі з'явилися тест-системи, то вони одразу з'явилися в Україні. Це було декілька тижнів тому. Ми почали одразу використовувати ІФА-тестування у своїх дослідженнях та діагностиці", - додав посадовець. 

Довідково. ІФА-тест значно точніше визначає чи мала людина контакт з інфекцією, чи перенесла вона хворобу. Він показує наявність антитіл в організмі навіть через кілька місяців після захворювання. Цей тест неможливо буде купити в аптеці, оскільки він призначений лише для лабораторного професійного використання. Результати аналізу доведеться чекати 1,5-2 години.

Цінність імунноферментного аналізу (ІФА) – наявність приладу, більша точність, вища достовірність результату в порівнянні з експрес-тестом.

Нагадаємо, що кореспондентка 032.ua розповіла про те, хто першочергово буде проходити ІФА-тестування в Україні

Читайте також: Кількість хворих на коронавірус у Львові та області: дані за 7 червня

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#коронавірус #карантин #Україна #Львів #нові хворі #нові випадки зараження #ІФА #ІФА-тести #тестування в Україні
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,81
39,85
EUR
42,82
42,86
PLN
9,85
9,87
Оголошення
live comments feed...