• Головна
  • Як поєднати моду, традиції та патріотизм: 5 трендових образів з вишиванкою
09:10, 22 травня 2020 р.
Надійне джерело

Як поєднати моду, традиції та патріотизм: 5 трендових образів з вишиванкою

Джерело фото: pinterest

Джерело фото: pinterest

Вишиванка - це традиційне українське вбрання, яке вважають ДНК нації. Зараз вишиті сорочки рідко можна зустріти у повсякденних образах. Багато українців вважають її автентичною, але стародавньою річчю.

Дизайнери розвінчують ці міфи: щороку в модних колекціях можна побачити одяг з елементами вишивки. Українці можуть дозволити собі виглядати стильно і вишиванці. Як це зробити розповіла журналістці 032.ua львівська дизайнерка Соломія Небожук.

Українські орнаменти припали до душі навіть творцям світових брендів. До прикладу, ще 2017 року дизайнери модного будинку Valentino на своєму показі презентували колекцію, родзинкою якої стало поєднання класичних силуетів з традиційною українською вишивкою. І це не єдиний випадок.

У 2008 році шквал схвальних відгуків спричинила колекція дизайнера Джона Гальяно, директора бренду Dior. Тоді критики назвали цю підбірку одягу “Заморожені українські наречені”. Прихильником українських орнаментів стала і дизайнерка світового дому Gucci – Фріда Джанніні. Її осінньо-зимова колекція одягу 2009 року містила в собі орнаменти, характерні для Поділля та Гуцульщини.

Поєднання вишиванки зі спідницею

Спідниця-олівець - це завжди виграшний варіант, як для офісної роботи, так і для вечірнього коктейлю. Звичайно, усе залежить від фасону та матеріалу з якого вона зроблена.

Дизайнерка Соломія Небожук рекомендує поєднати вишиту сорочку з такою спідницею. Додати родзинки в цей “лук” може широкий трендовий пояс, який може кольором перегукуватися з орнаментом на вишиванці. Взути можна класичні туфлі-човники або трендові мюлі.

Кежуал-образ з вишиванкою та джинсами

Сьогодні на модному п’єдесталі опинилися штани-банани (різновид мам-джинс), які легко можна застилізувати з національною українською блузою. На думку Соломії Небожук, хорошим аксесуаром, який освіжить образ, стане плетена солом’яна сумка. Така річ додасть до нього легкості та невимушеності, та одночасно перетворить його на святковий. Взуття можна підібрати найрізноманітніше: мюлі, кросівки, лофери чи еспадрильї. З кольоровою гамою цього “луку” можна поекспериментувати.

Поєднання етно-сукні з трендовими аксесуарами

Звичайну довгу вишиванку також з легкістю можна застилізувати на сучасний лад. Львівська дизайнерка рекомендує не додавати до образу більше двох етно-речей, оскільки він може виглядати старомодно. До такої сукні краще підійде трендовий пояс, структурована сумка та мюлі на підборах. За допомогою таких ультрамодних аксесуарів ви вдихнете у застарілу сукню нове життя. До того ж, можна додати трендове кольє чи одягнути масивний браслет поверх сукні.

Стилізація вишиванки з об’ємними рукавами зі шкіряними шортами

У цьому випадку дизайнерка рекомендує звернути увагу на актуальність шкіряних шортів. Не варто обирати приталені, а звернути увагу на “оверсайз” шорти. Адже застарілий фасон може зіпсувати трендовий “лук”.

Сумку можна обрати нейтральну, в стилі бренду Bottega Veneta. Головне не додавати занадто яскравих аксесуарів, бо шкіряні шорти та вишита сорочка вже стали головними у цьому вбранні.

Вишита сукня та класичні штани (джинси)

Трендом 2020 року стало поєднання сукні та штанів. До такого модного експерименту можуть звернутися не всі, але сміливицям він точно сподобається. Зараз є дуже багато вишитих суконь, які застібаються на ґудзики спереду самого вбрання. Тому дизайнерка рекомендує застібнути сукню лише до поясу, а низ залишити відкритим. Під неї одягнути класичні штани або приталені джинси приталені з високою посадкою.

Сумка та взуття краще обрати нейтральні, щоб образ не був надто перевантажений. Це можуть бути класичні лофери, мюлі, туфлі-човники або балетки. Чудовим аксесуаром стане обруч, який доповнить вашу зачіску.

Читайте також: День вишиванки 2020 у Львові та області: як святкуватимуть

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#вишиванка 2020 #стильні образи з вишиванкою #тренди вишиванок #як стилізувати вишиванку
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,90
40,00
EUR
43,00
43,10
PLN
9,90
9,98
Оголошення
live comments feed...