• Головна
  • Стало відомо, чи відмінять послаблення карантину у Львові через стрімке поширення коронавірусу
12:27, 8 травня 2020 р.
Надійне джерело

Стало відомо, чи відмінять послаблення карантину у Львові через стрімке поширення коронавірусу

Стало відомо, чи відмінять послаблення карантину у Львові через стрімке поширення коронавірусу

За словами мера Львова Андрія Садового, ймовірно послаблення карантину буде прийнято у місті частково. Таке рішення можуть прийняти у зв`язку з негативною динамікою захворюваності на COVID-19 у Львівській області.

За даними пресслужби Львівської міської ради, зараз у ЛМР відбувається засідання оперативного штабу по боротьбі з поширенням коронавірусу. Потім розпочнеться зібрання міської комісії з питань ТЕБ і НС.

Мер міста Андрій Садовий розповів, що у Львові будуть запроваджені послаблення карантинних заходів, але вони будуть незначними.

«Якщо аналізувати ситуацію, то останні два дні ми маємо динаміку до збільшення кількості інфікованих коронавірусом. Дуже цікаво, як це буде розвиватись до понеділка. Ми планували послаблювати карантин, але так виглядає, що ці послаблення будуть у дуже невеликому об`ємі, а більшість карантинних обмежень буде збережено до 12 травня, як мінімум. Ми зараз проводимо оперативний штаб, потім буде комісія з питань надзвичайних ситуацій, ми на комісії фіналізуємо кінцеве рішення штабу», — зазначив мер Львова.

Нагадаємо, що за минулу добуу Львівській області була зафіксована найбільша кількість випадків зараження на COVID-19 у всій Україні.

Довідково. Коронавірусна хвороба 2019 (Coronavirus disease 2019, або COVID-19) - це гостра респіраторна хвороба, яку викликає невідомий раніше коронавірус SARS-CoV-2. Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) оголосила пандемію у зв’язку з поширенням хвороби у світі, у всіх країнах ввели карантинні заходи та обмеження. Станом на 9:00 8 травня в Україні вже 14 195 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. Усього зафіксовано 361 летальних випадків, а 2706 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 504 нових випадків.

У Львові та області діють карантинні обмеження: дозволено виходити з дому лише у масках одному або в парах, особам віком від 60 років рекомендовано залишатися вдома. На в’їздах і виїздах до області на трасах встановили карантинні блокпости, де правоохоронці перевіряють усіх, хто прибуває та виїжджає з Львівщини. Станом на 8 травня у Львові та на Львівщині лабораторно підтверджено 660 випадків інфікування коронавірусом, 18 з них — летальні.

Джерело інформації: пресслужба ЛМР

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#коронавірус #актуальні дані #Україна #Львів #кількість хворих #карантин #послаблення #Садовий
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,95
40,00
EUR
43,40
43,48
PLN
10,09
10,15
Оголошення
live comments feed...