• Головна
  • В Україні створили чат-бота для допомоги постраждалим від домашнього насильства
21:16, 5 травня 2020 р.
Надійне джерело

В Україні створили чат-бота для допомоги постраждалим від домашнього насильства

Фото: @fairytailphotography

Фото: @fairytailphotography

В Україні запустили чат-бота @police_helpbot у месенджері Telegram, який має допомагати людям, що постраждали від домашнього насильства.

Як повідомили у Мінсоцполітики, бота розробили спільно з Міністерством внутрішніх справ. Він допоможе потерпілим викликати поліцію чи швидку, роз'яснити про домашнє насильство та як йому протидіяти, куди звернутися за допомогою, з'єднати з юристами для консультації.

Зазначимо, що будь-яка особа, що стала свідком вчинення домашнього насильства, особливо якщо постраждали діти, зобов'язана повідомити про цей випадок уповноважені органи поліції або місцевого самоврядування. Звернутися можна і до цілодобового Кол-центру з питань запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей, який працює на базі державної установи „Урядовий контактний центр” за номером 15-47.

Згідно зі статистикою Міністерства, у першому кварталі 2020 року щодо домашнього насильства зафіксували 46 997 звернень, що на 48% більше за аналогічний період торік (31 735). Найбільше потерпілих - це жінки, але є 420 звернень і від дітей та ще 6 377 - від чоловіків. 103 потерпілих від домашнього насильства - це люди з інвалідністю.

Читайте також: Сховатися від домашнього насильства: чому Львову потрібен притулокдляжінок

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #домашнє насильство
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,84
EUR
42,78
42,83
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...