• Головна
  • 67 афганців у Львові отримають по 200 грн допомоги
16:08, 17 лютого 2013 р.

67 афганців у Львові отримають по 200 грн допомоги

Цього року за рахунок коштів міського бюджету Львова до Дня виводу радянських військ з Афганістану управління соцзахисту виплатить одноразову грошову допомогу ветеранам-афганцям.

 Зокрема, як повідомили у Львівській міській раді, допомогу отримають інваліди І групи та члени сімей загиблих. Сума виплати -  по 200 грн.

Загалом виплату з бюджету міста отримають 67 осіб, на загальну суму 13,4 тис. грн (з них інваліди війни І гр. – 7 осіб; члени сімей загиблих 59 осіб). До слова, торік грошову виплату отримали 64 львів’янам, з числа постраждалих від бойових дій в Афганістані на 12,8 тис. грн. (теж по 200 грн.).

«Водночас використовуючи частково бюджетні кошти та залучаючи спонсорів, цього року нашу програму заходів спільно з громадською організацією допрацьовуємо так, щоб мати змогу завтра-післязавтра вручити подарунки 44 особам з родин загиблих воїнів-афганців. Це три мами та батько афганців, що загинули, і 40 дружин тих, хто загинув в Афганістані та тих, хто помер вже після повернення», – сказав начальник управління соціального захисту ЛМР Наталка Федорович.

Окрім того, за словами Федорович, афганці, як й інші львів’яни, з урахуванням їх соціальної потреби, можуть претендувати й на інші міські соціальні виплати, наприклад, на одноразову матеріальну допомогу малозабезпеченим сім’ям, одноразову матеріальну допомогу на виконання депутатських повноважень, муніципальну субсидію, а також інші виплати й з державного бюджету, але за умови настання тих соціальних умов, які передбачені нормативними документами, що регулюють їх надання.

«Для отримання консультацій по можливості отримання окремих видів соціальних допомог, пільг, субсидій, слід звертатись до районних відділів соціального захисту», – сказала Наталка Федорович.

На території Львівщини діє Львівська обласна Українська спілка ветеранів Афганістану воїнів-інтернаціоналістів, головою котрої є Магеровський Михайло Львович (м. Львів, вул. Ш.Руставелі, 1).

Додамо, що у Львові на обліку в управлінні соціального захисту перебуває понад 1,1 тис. осіб з числа учасників бойових дій, чи інвалідів війни в Афганістані.

Нагадаємо, збройний конфлікт за участю Радянського Союзу на території Афганістану розпочався у грудні 1979 року і тривав до 15 лютого 1989 року.

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,81
39,85
EUR
42,82
42,86
PLN
9,85
9,87
Оголошення
live comments feed...