• Головна
  • Портал "Дія" пропонує 27 послуг онлайн: можна відкрити власну справу за 10 хвилин
12:18, 3 квітня 2020 р.
Надійне джерело

Портал "Дія" пропонує 27 послуг онлайн: можна відкрити власну справу за 10 хвилин

Днями запрацював окрім мобільного додатку ще й інтернет-портал державних послуг "Дія", де пропонують 27 публічних послуг онлайн.

Як повідомили у Міністерстві цифрової трансформації України, громадяни можуть завдяки сервісу за 10 хвилин відкрити власну справу, змінити вид діяльності або закрити підприємство; оформити допомогу при народженні дитини, отримати різного роду довідки, перевірити дані про себе у державних реєстрах тощо.

Серед іншого - оформлення довідки про несудимість, отримання щомісячного відшкодування вартості послуг по догляду за дитиною до 3 років ("муніципальна няня"), подати позов до суду, отримати доступ до документів водія та змінити їх, отримати витяги з реєстрів, ліцензії тощо.

Кожен користувач після реєстрації отримає доступ до Кабінету громадянина, де є інформація про цю особу - свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та посвідчення водія, а згодом - ще й цифровий паспорт у вигляді ID-картки та біометричний паспорт громадянина України для виїзду за кордон.

Для отримання послуги на порталі Дія необхідно мати електронний підпис (ЕЦП) або авторизуватися за допомоги сервісу id.gov.ua.

Портал створювали за кошти міжнародних партнерів - проєкту USAID/UK, програми EGAP, Фонду Східна Європи та Innovabridge.

Нагадаємо, на початку лютого в Україні запрацював додаток "Дія" з можливістю використання цифрового посвідчення водія. Зараз у додатку "Дія" також можна скористатися студентським і учнівським квитками.

Джерело: Мінцифри

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,15
EUR
42,65
42,80
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...